Superkup Nemačke: Kako protiv sile iz Minhena?

Izvor: MozzartSport.com, 01.Avg.2015, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Superkup Nemačke: Kako protiv sile iz Minhena?

Dve najbolje nemačke ekipe iz prošle sezone večeras od 20.30 na Folksvagen areni napraviće najbolju moguću uvertiru početku Bundeslige

Bajern i u ovu sezonu ulazi kao glavni pretendent za osvajanje svih trofeja, ali to u Superkupu ne mora ništa da znači, baš kao što nije ni prošle godine, kada je Borusija iz Dortmunda prilično lagano nokautirala Bavarce, a onda odigrala jednu od najlošijih sezona u poslednjoj deceniji. Ovaj put u Superkupu naspram tima Đozepa Gvardiole >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << staće opasno dobri Volfzburg (20.30, TV Eurosport).

Vukovi su jači nego prošle sezone, pošto je iz Menhengladbaha došao fenomenalni Maks Kruze, ali silno se pojačao i minhenski velikan koji je nakon Svena Urliha, Džošue Kimiha i Daglasa Koste, u utorak kompletirao i najveći transfer ovog leta, a to je dolazak Artura Vidala iz torinskog Juventusa.

Ipak, Gvardiola se sasvim sigurno neće zaletati u ovoj utakmici, već će mu poslužiti da isproba još nekoliko igrača i uveri se da li su u mogućnosti da iznesu značajan teret u toku dugačke sezone. Za Ditera Hekinga ne možemo da garantujemo kakvu će postavu izvesti na teren, ali mu je sasvim sigurno i te kako stalo da zada udarac moćnom rivalu.

Pogledajte sve kvote Kladionice MOZZART za ovaj duel

Prošle sezone Volfzburg je na svom terenu demolirao Bajern sa ubedljivih 4:1, tako da je jasno koliko težak posao čeka Bavarce, ali pre toga klub iz Minhena nije osetio gorčinu poraza u međusobnim mečevima punih šest godina.

Volfzburg nije baš blistao u pripremnom periodu, savladao je Cirih i igrao nerešeno s Ajaksom, dok je glavne provere imao na nedavno završenom Emirejts kupu, gde je poražen od Viljareala (1:2) i Arsenala (0:1). Bavarce je nekoliko dana pre Superkupa posle boljeg izvođenja jedanaesteraca savladao kineski Guangdžou, dok su pre toga u prijateljskim okršajima bili bolji od Intera (1:0) i Valensije (4:1).

U dosadašnjoj istoriji Bajern je četiri puta osvajao Superkup, dok se Volfzburg samo jednom borio za trofej i to 2009. godine kada je poražen od Verdera 1:2.

MOZZART PREDLOZI ZA KLAĐENJE

TGG GG3+, kvota 1,90

KI 2, kvota 1,90

VOLFZBURG NA PRIPREMAMA

Ajaks         1:1

Cirih 4:2

Viljareal     1:2

Arsenal      0:1

BAJERN NA PRIPREMAMA

Valensija    4:1

Inter  1:0

Guangdožu         0:0 (penalima 4:5)

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

"Lord" za prvi trofej "Vukova" u sezoni! (video)

Izvor: Sportske.net, 01.Avg.2015

Niklas Bendtner prvo je postigao izjednačujući gol, a onda i sa penala doneo trofej...Volfsburg je osvajač Superkupa Nemačke...Na Folksvagen Areni odigran je meč finala Super kupa Nemačke između Volfsburga i Bajerna iz Minhena...Ovo je uvertira za novu sezonu Bundeslige, a Bavarci su prošle godine...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.