Šumadija osvojila dragocene bodove u Topoli

Izvor: KGsport.info, 27.Maj.2016, 06:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šumadija osvojila dragocene bodove u Topoli

Fudbaleri Šumadije 1903 pobedom u Topoli povećali su šanse za opstanak u Srpskoj ligi

U odloženoj utakmici 27. kola Srpske lige „Zapad“  ekipa Šumadije 1903 juče je zabeležila izuzetno važnu pobedu u Topoli i poboljšala bodovni saldo i  plasman na tabeli. Savladala je Karađorđa sa 3:2 zahvaljjući raspoloženom napadaču Nenadu Đurđeviću, koji je ostvario het-trik, a oba pogotka za domaćina sa bele tačke postigao je Živanović.
Komšijski derbi srpskoligaša >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info <<  prekinut je u sredu posle samo osam odigranih minuta zbog velikog nevremena, koje je zahvatilo Topolu i okolinu, iako se 20 minuta čekalo na početak da se vreme poboljša. Međutim, voda koja je preplavila igralište nije omogućila da se nastavi utakmica i odigrana je juče, a protekla je u rezultatskoj neizvesnosti kao i ona u jesenjem delu na Bubnju, kada je Šumadija 1903, takođe, tesno pobedila sa 4:3.
Bodovi iz jučerašnjeg duela bili su mnogo potrebniji srpskoligašu sa Bubnja, iako i Topolci nisu prebrinuli sve brige oko opstanka u ligi, jer ima da se odigra još tri kola. Zbog toga je Šumadija 1903 od početka krenula ofanzivno i već u šestom minutu došla u vođstvo od 1:0. Sa leve strane centrirao je Knežević, a najbolji strelac srpskoligaša sa Bubnja Đurđević, bio je najsnalažljiviji u petercu Karađorđa i savladao domaćeg golmana Milivojevića.
Svojim drugim pogotkom na utakmici napadač Šumadije 1903 nagovestio je pobedu Kragujevčana. Sa desne strane Todorović je uputio loptu pred gol Karađorđa, a iskusni Đurđević je bio nepogrešiv iz blizine u 18. minutu i povećao prednost svoje ekipe na 2:0.  Šest minuta kasnije golman Nastić je prekršajem zaustavio napada domaćina i sudija Matić iz Aranđelovca pokazao je na belu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Živanović i smanjio prednost gostiju iz Kragujevca. U 32. minutu dosuđen je i drugi penal za domaći tim. Mladi Đukić je nespretno intervenisao u svom kaznenom prostoru, što je sudija sankcionisao najtežom kaznom. Ponovo je udarac sa bele tačke izveo Živanović i izjednačio rezultat na 2:2.
Nenad Đurđević je het-trikom rešio najveći deo problema Šumadije oko opstanka u ligi
Ipak, pred odlazak na odmor, tačnije u 41. minutu, Đurđević je postigao i treći pogodak za Šumadiju 1903 posle nabačene lopte sa desne strane, koju je uputi Đorđević. Tri minuta kasnije Topolci su preko Markovića postigli treći gol,  koji je poništen zbog prethodnog faula.
U drugom poluvremenu Šumadija 1903 imala je lepu priliku preko Đukića da poveća stečenu prednost na dva gola, ali je mladi napadač sa linije pet metara promašio gol. Pokušao je i Đorđević bez uspeha, a Nenadić iz slobodnog udarca za malo bio neprecizan, pa je rezultat Karađorđe -. Šumadija 1903 iz prvog poluvremena ostao do kraja susreta i odlučio pobednika.
Srpskoligaš sa Bubnja je zabeležio je devetu pobedu u ovoj sezoni i saldo uvećao na 34 boda.  Sada se nalazi na 11. mestu i ima samo bod manje o Karađorđa, koji zauzima osmu poziciju na tabeli. Topolci u nastavku imaju dva lakša susreta sa Zviždom u Kučevu i Slogom iz Kraljeva na svom terenu, a gostuju još i u Valjevu.
Šumadija 1903 u naredna dva susreta je domaćin i na Bubnju dočekuje dva teza protivnika Mihajlovac i Polet iz Ljubića, a u poslednjem kolu gostuje u Kučevu, pa osvojeni bodovi u Topoli mogu da budu i odlučujući za opstanak u Srspkoj ligi „Zapad“, gde će se od naredne sezone takmičiti iz Radnički 1923.
KARAĐORĐE – ŠUMADIJA 1903 2:3 (2:3)     
TOPOLA
Stadion:
 “Šilja Tadić“.
Gledalaca: 100.
Sudija: Miroslav Matić (Loznica).
Pomoćnici: Dragan Nikolić (Požarevac), Miloš Živković (Kostolac).
Strelci: Živanović u 24. i 32. (oba iz jedanaesteraca), a Đurđević u 6, 18. i 41, minutu za Šumadiju 1903. Žuti kartoni: Jovanović (Karađorđe), Đukić, Ljubisavljević (Šumadija 1903).
KARAĐORĐE: Milivojević (Minić), Vitorović, Janićijević, Radenković (Vukajlović), Živanović, Živković, Bjelanović, Jovanović, Milenić (Višnjić), Marković, Doderović.
ŠUMADIJA 1903: Nastić, Todorović, Marić, Drašković (Ljujić), Ljubisavljević, Đukić (Beloica), Grujičić, Đurđević, Đorđević, Nenadić, Knežević (Janićijević).
IGRAČ UTAKMICE: Nenad Đurđević (Šumaija1903)
U ostalim susretima 27. kola Srpske lige „Zapad“ postignuti su sledeći rezultati: Mihajlovac – Polet 1:1, Sloga (P) – Zvižd 4:1, Jedinstvo Putevi – Sloga (K) 0:0, Mačva – Budućnost Krušik 0:0, Jedinstvo (Ub) – Železničar 1:0, Mokra gora – Šumadija (A) 1:0, FAP – Smederevo 3:1.
U narednom kolu Šumadija 1903 na Bubnju u 17 časova dočekuje Mihajlovac, a Karađorđe gostuje u Kučevu i sastaje se sa Zviždom, koji je već ispao iz lige. U ostalim susretima sastaju se: Polet – FAP, Smederevo – Mokra gora, Šumadija (A) – Jedinstvo, Železničar – Mačva, Budućnost – Jedinstvo Putevi, Sloga (K) – Sloga (P).
Tekst i foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.