Subotić ne želi da igra za Srbiju

Izvor: B92, 01.Okt.2014, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Subotić ne želi da igra za Srbiju"

Selektor Srbije Dik Advokat rekao je da igrač Borusije Dortmund Neven Subotić želi da se posveti klupskim obavezama, zbog čega ga neće pozivati u tim.

"Imamo osećaj da Subotić ne želi da igra za reprezentaciju, a kada je već tako, onda je bolje da ga ne zovem, da ostane u klubu i ne remeti ostatak ekipe", rekao je Advokat

Na pitanje novinara da li misli da Subotić neće igrati dok je on selektor, Advokat je rekao:

"Komunicirali smo porukama i mejlovima. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stvari su veoma jasne. Mislim da ga neću više zvati".

Subotić je u septembru prošle godine tadašnjem selektoru Siniši Mihajloviću rekao da mu je potrebna pauza od nacionalnog tima i da hoće da se posveti obavezama u klubu.

Holanđanin će od štopera na raspolaganju imati Stefana Mitrovića i Matiju Nastasića, koji nisu standardni u svojim klubovima.

"Ne volim da zovem one koji ne igraju u klubovima, ali takvih je 50 odsto u našoj reprezentaciji. Nastasić i Mitrović moraju da se dokažu, bili su solidni protiv Francuske. Pratićemo ih i posle ovog ciklusa će nam biti jasnije da li ćemo moći da ih koristimo ili ćemo da tražimo druga rešenja", rekao je Advokat.

Advokat je objavio spisak od 24 igrača na koje računa za mečeve sa Jermenijom (11. oktobra) i Albanijom (14. oktobra) na početku kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

On je dodao da prati i da će pratiti najboljeg fudbalera poljskog prvenstva Miroslava Radovića, ali da ga nije zvao jer ima dovoljan broj igrača na poziciji krila koji "mogu da odrade posao".

Selektor je istakao da mu je drago što će reprezentacija protiv Albanije igrati na boljem terenu, pošto se menja trava na stadionu Partizana posle brojnih kritika posle prijateljske utakmice s Francuskom.

Srbija će 11. oktobra od 18.00 po srednjoevropskom vremenu gostovati Jermeniji u Jerevanu, dok će tri dana kasnije u Beogradu od 20.45 dočekati Albaniju.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LJAJIĆ I SUBOTIĆ NEMAJU MENTALITET ZA SRBIJU! Selektor će ovim izazvati reakcije!

Izvor: Telegraf.rs, 01.Okt.2014

Neću da kvarim timski duh jer na pripremama vidim da svi igrači imaju želju.. Njih dvojica nemaju taj mentalitet..Nema Subotića, nema Ljajića, ali ni Miroslava Radovića, zbog čijeg izostanka su navijači na portalima posebno kivni posle saopštenog spiska Dika Advokata, za mečeve sa Jermenijom...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.