Šubara: Obračun ministra Sertića sa mnom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2015, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šubara: Obračun ministra Sertića sa mnom

Direktor Agencije za privatizaciju Ljubomir Šubara negirao je danas sve optužbe koje je na njegov račun izneo ministar privrede Željko Sertić, a nakon kojih je udaljen sa te funkcije i dodao da će postupiti u skladu sa odlukom Vlade.

Šubara je na konferenciji za novinare rekao da se nada da će do 20. oktobra, do kada ima pravo da se izjasni po osnovu svih tačaka koje mu se stavljaju na teret, uspeti da ubedi vladu da ništa nije radio nezakonito i da nije kriv.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Nadam se da će vlada prihvatiti moje navode i ovako nešto poništiti", rekao je Šubara.

On je naveo da prva tačka koja mu se stavlja na teret, a to je da Ministartsvu privrede nije podnosio izveštaje o radu Agencije dva puta godišnje, ne stoji, jer od kada je imenovan na tu funkciju, ministarstvu je, kako tvrdi, svakog meseca dostavljao redovne mesečne izveštaje.

Govoreći o privatizaciji RTV Vranje, gde mu je takođe izneta zamerka na vođenje postupka, Šubara je rekao da je rešenje o prenosu besplatnih akcija urađeno u potpunosti u skladu sa zakonom.

On je pokazao dokument iz koga se, kako je rekao, vidi da je saglasnost za podelu akcija te firme potpisana u Ministarstvu privrede.

Govoreći o slučaju BIP, Šubara je rekao da je Agencija sve radila po zakonu i istakao da je ovo preduzeće moglo da spase da Poreska uprava, prvi put u svojoj istoriji, nije pokrenula stečajni postupak u ovoj firmi.

On je rekao i da nema nikakav sukob sa vladom i ministrima, da ga nikada nije ni imao i da će svaku odluku vlade bespogovorno prihvatiti.

Šubara je rekao da se nada da će lako uspeti da dokaže da ništa od onog što mu se stavlja na teret nije tačno i da se uopšte ne radi o njegovom obračunu s vladom, već o obračunu ministra Sertića sa njim lično.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šubara: Sertić paušalno tumači zakon

Izvor: Akter, 08.Okt.2015

Potpuno ću da se otvorim medijima i sa mnogo dokumenata potvrdiću da nije tačno ono što je ministar privrede Željko Sertić naveo kao obrazloženje za moje uklanjanje sa mesta direktora Agencije za privatizaciju, rekao je za Danas direktor Agencije za privatizaciju Ljubomir Šubara, najavljujući...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.