Stvaranje evropske armije dugoročni cilj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2015, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stvaranje evropske armije dugoročni cilj

Nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lajen, koja je zajedno sa holandskom koleginicom Žanin Henis-Pashert dala intervjuu za "Bild am Zontag", izjavila je da je stvaranje evropske armije njihov dugoročni cilj i kao primer navela nemačko-holandsku vojnu kooperaciju.

"Evropska armija ostaje jedan dugoročni cilj, ali će ostvarenje toga, najverovatnije, pre doživeti moja deca. Sada se najpre radi o tome da se korak po korak jača evropska odbrambena unija. I Amerika želi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da mi, Evropljani, postanemo jedna jaka snaga unutar NATO. I da bi se to postiglo, moraju pojedine nacije izaći sa konkretnom vojnom saradnjom, to čine Nemci i Holanđani", rekla je fon der Lajen.

Holandska ministarka odbrane Henis-Plashert upozorila je da danas pretnje i rizici ne poznaju granice i da u NATO nedostaje balans.

 "Amerikanci uzimaju na sebe najveći deo tereta. Ako ponovo želimo balans, moraju onda evropski saveznici jače sarađivati. To najbolje funkcioniše ako mi to u praksi realizujemo", rekla je holandska ministarka i dodala da zemlje koje imaju isti stav moraju biti zajedno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Fon der Lajen: Naš cilj - stvaranje evropske armije

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2015

Nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lajen, koja je zajedno sa holandskom koleginicom Žanin Henis-Pashert dala intervjuu za "Bild am Zontag", izjavila je da je stvaranje evropske armije njihov dugoročni cilj i kao primer navela nemačko-holandsku vojnu kooperaciju..."Evropska armija ostaje jedan...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.