Strože kazne za nasilnike u sportu

Izvor: Beta, 26.Nov.2014, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strože kazne za nasilnike u sportu

BEOGRAD, 26. novembra 2014. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je u sredu da se mora pronaći odgovarajući zakonski mehanizam za strožije kažnjavanje izgrednika na sportskim dogadjima.

"Policija je represivni organ i ona dolazi poslednja kada je u pitanju nasilje u sportu i meni je tu potrebna vaša pomoć da se pronadje efikasniji način kažnjavanja. Na primer, da neko ko samo kroči na travu stadiona, da mu se zabrani pristup u narednih deset godina", >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << rekao je Stefanović poslanicima na sednici Odobra za odbranu i unutrašnje poslove.

On je naveo da su za bezbednost na sportskim dogadjima po našim zakonima i propisima UEFA nadležne redarske službe, za koje je kazao da svoj posao ne rade kako treba.

"Ja nisam za ukidanje redarskih službi, ali čemu one služe ako policija mora da interveniše, ako su šminka na koju država i svi mi gradjani bacamo pare, bolje da te pare idu policiji", ocenio je Stefanović.

Poslanik Zoran Živković kazao je na sednici da bi policija trebalo više da kontaktira sa navijačima, jer se to pokazalo kao efikasno prilikom organizovanja Parade ponosa, kada nije bilo incidenata.

Stefanović je dodao da policija ostvaruje takve kontakte.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Stefanović: Strožije kazne za nasilnike u sportu

Izvor: Sportal.rs, 26.Nov.2014

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović smatra da mora da se pronađe odgovarajući zakonski mehanizam za strožije kažnjavanje izgrednika na sportskim događajima.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.