Strotman i Najngolan najveće face Večnog grada! Lacio izgoreo u želji, Vučica je kraljica Rima (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2016, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strotman i Najngolan najveće face Večnog grada! Lacio izgoreo u želji, Vučica je kraljica Rima (VIDEO)

Roma sa dva gola krunisala bolju igru u drugom poluvremenu i osvojila vredne bodove u jurnjavi za vodećim Juventusom - 0:2

Lacio je motivisaniji ušao u 165. prvenstveni rimski derbi, znatno bučnije izjave imali su izabranici Simonea Inzagija, ali su na terenu bili dominantniji samo prvih pola sata, dok je preostalih sat vremena na terenu pričala Roma. Vučica je znatno boljom igrom u drugom poluvremenu iskoristila veliki pad u igri Nebeskoplavih, pa je golovima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Strotmana i Najngolana došla do velikog slavlja i važna tri boda u jurnjavi za vodećim Juventusom - 0:2 (0:0).

Najopasniji u uvodnim trenucima pred golom Rome bio je Ćiro Imobile, koji se često nalazio u solidnim situacijama, ali onaj konačni udarac nije bio pravi. Prvi deo igre pokvario je glavni arbitar Luka Banti, koji je nelogičnim odlukama, a posebno onom iz 32. minuta, kada je svirao čudan slobodan udarac nad Brunom Peresom, uneo nervozu na travu Olimpika i sprečio dva tima da pokažu nešto više u završnici prvog dela igre.

Bolju igru Rome u nastavku meča najavio je Edin Džeko u 53. minutu, čiji je udarac uspeo da zaustavi Federiko Marketi, a ključni trenutak se dogodio u 64. minutu, kada je Kevin Strotman ukrao loptu nespretnom Valasu na ivici kaznenog prostora i prebacio Marketija.

Taj gol Holanđanina načisto je izabacio domaće igrače iz ritma, ušlo se u otvoreni sukob na terenu, pa je rezervista Danilo Kataldi zaradio crveni karton.

Konačan udarac ljutom rivalu u 77. minutu zadao je Radža Najngolan, koji je udarcem sa preko 25 metara uhvatio Marketija potpuno nespretnog i doveo malobrojnu Rominu publiku do potpunog delirijuma.

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

SERIJA A: ‘Vučica’ odnela pobedu u rimskom derbiju (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 04.Dec.2016

Odigrane su još četiri utakmice 14. kola italijanske Serije A. U derbiju kola u Rimu, fudbaleri Rome su savladali gradskog rivala Lacija sa 2:0.. Lacio je imao dominaciju u prvih pola sata, ali je onda prepustio istu Romi, koja je to iskoristila u nastavku meča. ‘Vučica’ je pružila odličnu...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.