Strah u Vatikanu: Albanski dron u Beogradu uplašio papino obezbeđenje

Izvor: Blic, 21.Nov.2014, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strah u Vatikanu: Albanski dron u Beogradu uplašio papino obezbeđenje

Osobe zadužene za bezbednost pape Franje, poznatog po tome da nije sklon izolaciji, strahuju da bi on mogao biti meta atentata, a dodatan strah pojavio se nakon što je na nedavnoj utakmici u Beogradu pušten dron sa zastavom "velike Albanije".

Zagrebački Jutarnji list piše da bi, na primer, papa mogao biti meta takvog drona sa eksplozivom tokom audijencije koju održava sredom na Trgu svetog Petra u Rimu. Otuda, kako se navodi, pojačani pritisak na papu da pristane na dodatne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mere opreza.

Iako je tzv. Islamska država najavila da se neće smiriti dok se ne skrase “pod rimskom maslinom”, osobe zadužene za papinu bezbednst ne boje se terorista koliko izdvojenih pojedinaca, kadrih da se bace u akcije tipa "sam svoj majstor atentata", piše ovaj zagrebački dnevnik.

Oni strahuju ne samo od mogućeg atentata tokom neke od misa, već i od papinih sve riskantnijih putovanja.

"Strahovali su tokom papine posete Albaniji, a kada su videli albanski dron nad stadionom u Beogradu, kolena su im se dodatno smekšala. Jedva su uspeli, pa i pretnjama, uveriti papu da odustane od nakane da na povratku iz Koreje svrati u Kurdistan i odande uputi apel protiv ubijanja 'u Božje ime'", piše list.

Papino obezbeđenje se boji da je Dom svete Marte, gde stanuje poglavar rimokatolika, ranjiv, pa bi najradije papu spremili u sjajnu izolaciju Apostolske palate, kad već ne mogu u podzemni bunker Tajnog arhiva. Užasavaju se, piše list, što papa ne koristi ni blindirani papamobil, ni blindirane limuzine.

"Jedva su ga prisilili da ne šeta Rimom izvan 'vatikanskog zatvora', kako ga je zvao sv. Jovan Pavle Drugi. Papa Franja se uzda u Boga, računajući ne da će ga on zaštititi, nego da bi bog učinio da i njegova eventualna pogibija bude na korist vere", navodi Jutarnji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papino obezbeđenje u panici zbog drona u Beogradu

Izvor: Mondo, 21.Nov.2014

Osobe zadužene za bezbednost pape Franje, poznatog po tome da nije sklon izolaciji, strahuju da bi on mogao biti meta atentata..Foto: Facebook..Dodatan strah pojavio se nakon što je na nedavnoj utakmici u Beogradu pušten dron sa zastavom "velike Albanije"...Zagrebački "Jutarnji list" piše da bi,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.