Stipendije talentovanim sportistima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2015, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stipendije talentovanim sportistima

Najtalentovaniji takmičari iz 18 olimpijskih sportova i ove godine dobiće stipendije Pokrajinskog sekretarijata za sport koji je za tu namenu izdvojio 15 miliona dinara.

Pedeset sportista u ovoj godini imaće mesečnu stipendiju resornog pokrajinskog sekretarijata od 18 hiljada dinara, dok će 10 trenera dobijati po 15 hiljada. Odlučeno je da kao i prethodne dve godine budu podržani najbolji kadeti i juniori.

"Ovo mi znači mnogo pošto je to dokaz da sam postigla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dobre rezultate i podsticaj da naredne godine ispunim i uslove za republičku stipendiju", rekla je članica Streljačkog kluba "Jedinstvo" iz Stare Pazove Ivana Marić.

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić istakla je da Pokrajina jedina stipendira sportiste u uzrastu kada su karijere mnogih na prekretnici.

"Podrška u ovim godinama im je najbitnija, jer mnogi upravo zahvaljujući sadašnjim rezultatima prave osnov za dobru seniorsku karijeru. Ovo je pravi vetar u leđa i mladim trenerima koje smo takođe podržali", naglasila je Tepić.

Nadležni u pokrajinskoj administraciji sačekali su maj kako bi videli koji će sportisti dobiti stipendije republičkog ministarstva i na taj način proširili spisak stipendista.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.