Štimac dominirao protiv Efesa za drugo mesto

Izvor: B92, 16.Maj.2017, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štimac dominirao protiv Efesa za drugo mesto

Srpski košarkaš Vladimir Štimac odigrao je odličnu utakmicu za Bešiktaš protiv Efesa u poslednjem kolu turskog šampionata. Bešiktaš je pobedio sa 91:90.

Štimac je imao dabl-dabl sa 22 poena i 10 skokova, a njegova ekipa je na tabeli "preskočila" upravo Efes pred plejof turske lige.

Bešiktaš je u Abdi Ipekčiju uspeo da dođe do drugog mesta, a Efes je treći.

Ispred Bešiktaša je jedino Fenerbahče koji predvodi Željko Obradović, a iza su Efes, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Darušafaka, Banvit, Galatasaraj, Gacijantep i Tofaš.

Protiv Efesa su dobro odigrali i Majkl Rol i Majkl Tompson sa po 17 poena, s tim što je Rol imao i 9 skokova i 6 asistencija.

Na drugoj strani Tomas Ertel sa 14 poena nije bio najefikasniji u svojoj ekipi, ali je imao priliku da flouterom na četiri sekunde do kraja preokrene rezultat. Ertel je posle pogotka Štimca za 91:87 dao trojku, ali flouter potom nije pogodio, a Štimac i Bešiktaš su slavili.

Efikasniji od Ertela su bili Džejson Grejndžer sa 25 poena, Derik Braun sa 19 i Dešon Tomas sa 15 poena.

Štimac i njegovi saigrači se u plejofu sastaju sa Gacijantepom i "izbegli" su šestoplasirani Galatasaraj sa kojim će igrati Efes. Fenerbahče igra protiv Tofaša, a Darušafaka protiv Banvita.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.