Stevanović: Osvajanjem Kupa je samo ostvaren prvi od nekoliko ciljeva Radničkog

Izvor: Blic, 23.Dec.2014, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevanović: Osvajanjem Kupa je samo ostvaren prvi od nekoliko ciljeva Radničkog

Trener vaterpolista Radničkog Uroš Stevanović rekao je da je osvajanjem srpskog Kupa njegova ekipa ostvarila prvi od nekoliko ciljeva.

"Ostvarili smo prvi od nekoliko ciljeva, a to je osvajanje makar jednog od domaćih trofeja. Ponosan sam na svoju ekipu i prezadovoljan utakmicom", rekao je Stevanović.

Radnički je u finalu Kupa pobedio Partizan sa 5:4 i tako došao do svog prvog trofeja u srpskom vaterpolu.

"Razlika bi bila veća u našu korist, da u jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << periodu nismo toliko dugo imali igrača manje. Sudijski kriterijum je bio izuzetno čudan, oni su pokušali da izjednače rivale sa nama, ali je naš kvalitet došao do izražaja", rekao je trener ekipe iz Kragujevca.

Najkorisniji igrač turnira, vaterpolista Radničkog Nikola Dedović rekao je da mu ekipni trofej mnogo više znači od individualnog.

"Svakako, trofej u Kupu mi mnogo više znači od ovog individualnog priznanja, koje je samo šlag na torti. Mnogo treninga, teškog rada i zalaganja bilo je potrebno da bi se ostvario ovaj cilj. Čestitao bih Partizanu na pravom otporu, ali mislim da je moja ekipa zaslužila ovaj trofej", rekao je Dedović.

Kapiten Radničkog Aleksandar Ćirić trofej je posvetio igračima koji su letos napustili njegov tim.

"Drago mi je zbog ovog trofeja, mnogo nam znači. Jedna od ambicija je ispunjena. Ovaj trofej pripada i onima koji su napustili klub tokom leta, tako da ovaj trofej posvećujemo njima. Pokazali smo da smo najbolja ekipa u Srbiji", naveo je Ćirić.

On je dodao da je njegov tim diktirao igru od samog početka, kao i da je bilo mnogo "kontradiktornih sudijskih odluka".

Trener Partizana Vladimir Vujasinović rekao je da je prezadovoljan svojim vaterpolistima i njihovim odnosom prema igri.

"Prezadovoljan sam igrom svoje ekipe. Nervozan sam što smo izgubili. Odigrali smo neverovatno dobro, ali Radnički je bio još bolji, pokazao je kvalitet i zato je u ovom trenutku možda i najbolja ekipa u Srbiji", rekao je Vujasinović.

Prema njegovim rečima, na Partizanu je da do kraja sezone u prvenstvu po kvalitetu sustigne ekipu Radničkog. Igrač Partizana Nikola Jakšić kazao je da crno-beli nemaju za čim da žale.

"Nismo iskoristili svoje šanse i u daljem toku utakmice to je mnogo uticalo na nas. Pružili smo maksimum, ali to očigledno nije bilo dovoljno. Mislim da nemamo za čime da žalimo, jer je vreme pred nama", kazao je Jakšić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Trener Radničkog: ''Ostvaren tek prvi cilj!''

Izvor: Sportske.net, 23.Dec.2014

Trener vaterpolista Radničkog Uroš Stevanović rekao je da je osvajanjem srpskog Kupa njegova ekipa ostvarila prvi od nekoliko ciljeva.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.