Statua u erekciji: U šta je gledao umetnik dok je klesao Ronalda?

Izvor: 24sata, 22.Dec.2014, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Statua "u erekciji": U šta je gledao umetnik dok je "klesao" Ronalda?

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo otkrio je svoju statuu u rodnom mestu Madeira, ali to je sve, samo ne običan spomenik.

Portugalac je rekao da je bronzana statua u prirodnoj veličini, koja se nalazi u gradiću Funšalu na ostrvu Madeira, "lepša od njega", ali je poenta što je statua - u erekciji.

- Nikada nisam očekivao da ću imati svoju statuu - rekao je Ronaldo, koji u rodnoj Madeiri već ima muzej posvećen njemu.

Ronaldo kaže da je statua >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << "lepša od njega" | Foto: Profimedia

On je u subotu sa Realom osvojio Svetsko klupsko prvenstvo, pobedom protiv San Lorenca od 2:0 i odmah se zaputio u Portugal kako bi otkrio spomenik u prisustvu porodice i prijatelja.

Statua je u karakterističnoj pozi koju Ronaldo zauzima prilikom svakog izvođenja slobodnog udarca, sa širokim stavom i rukama pored tela, i nema sumnje da će biti i velika turistička atrakcija.

Kristijano Ronaldo je ponosno pozirao | Foto: Profimedia

Ronaldo je takođe dobio i medalju časti od gradskih vlasti Madeire, sa kojom je ponosno pozirao na ceremoniji tim povodom.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.