Srpski velemajstor četvrti na turniru u Skoplju

Izvor: B92, 08.Apr.2016, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski velemajstor četvrti na turniru u Skoplju

Srpski šahovski velemejstor Robert Markuš osvojio je četvrto mesto na tradicionalnom međunarodnom turniru "Karpoš open", koji je završen u Skoplju.

Markuš je osvojio sedam poena iz devet partija - pet pobeda i četiri remija, pola poena manje od pobednika turnira bugarskog velemajstora Kirila Georgijeva, koji je u poslednjem kolu pobedio moldavskog velemajstora Dmitrija Svjatušika.

Po sedam poena imaju još velemajstori Svjatuškin, Danil Dvirni (Italija), Atanasios >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mastrovasilis (Grčka), Ante Šarić (Hrvatska), Das Nelotpal (Indija), Evgenij Romanov (Rusija) i 18-godišnji intermajstor Can Cemil Al Marandi (Turska).

Prvi favorit turnira po trenutnom rejtingu FIDE, srpski velemajstor Ivan Ivanišević zauzeo je 11. mesto sa 6,5 poena koliko ima još osam takmičara medju kojima su i velemajstori Miloš Perunović i Danilo Milanović, kao i 20- godišnji Nikola Radovanović.

Učestvovalo je 206 igrača iz 25 zemalja Evrope, Azije i Amerike, medju njima i 21 igrač iz Srbije, kao i mlada Teodora Injac, koja je zauzela 50. mesto sa 5,5 poena, dok je Maja Milanović zauzela 107. mesto sa 4,5 poena.

Igrano je devet kola po Švajcarskom sistemu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.