Srpski rukometaši u Splitu, protiv Hrvatske

Izvor: Mondo, 23.Jun.2017, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski rukometaši u Splitu, protiv Hrvatske

Split, pa Zagreb - nadamo se!

Foto: MN Press

Raspored je poznat, još "samo" da počne!

Rukometna reprezentacija Srbije igraće na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj (12-28. januara) u Grupi A, što znači da će svoje utakmice igrati u Splitu i da će za rivala imati domaću selekciju.

Sve četiri grupe sastavljene su od po četiri tima, a plasman u glavnu fazu u Zagrebu i Varaždinu obezbediće po tri selekcije. S obzirom na to da bi se orlovi u slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prolaska "ukrštali" sa timovima iz Grupe B, to znači da bi nastavili takmičenje u Zagrebu.

Međutim, o tom - potom.

Ovo je sastav grupa:

GRUPA A (Split): Hrvatska, Island, Srbija, Švedska

GRUPA B (Poreč): Norveška, Austrija, Francuska, Belorusija

GRUPA C: (Zagreb): Slovenija, Crna Gora, Nemačka, Makedonija

GRUPA D: (Varaždin): Mađarska, Češka, Španija, Danska.

Komentarišući sastav grupe, najiskusniji srpski reprezentativac Rastko Stojković rekao je da "orlovi" nisu imali sreće u žrebu.

"Jako teška grupa, ali imamo svojih šansi sa Islanđanima i Šveđanima, pre svega. To su ekipe kojima možemo da pariramo. Realan sam, sa Hrvatskom će biti jako teško igrati u Splitu. Oni su veliki favoriti, ne samo grupe, već i na čitavom prvenstvu. Vidim ih u finalu sa Francuzima. Poenta i cilj je izaći iz grupe sa dva boda, ako imaš ambicije da napraviš nešto na prvenstvu. To bi bila odlična stvar", rekao je pivotmen.

Branilac titule je Nemačka.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.