Srpski ragbisti protiv BiH sa mnogo internacionalaca

Izvor: Sportske.net, 21.Apr.2017, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski ragbisti protiv BiH sa mnogo internacionalaca

Ragbi reprezentacija Srbije će sutra u Zenici igrati protiv BiH u Kupu evropskih nacija, a skoro trećinu tima će činiti igrači igrači koji nasutpaju u inostranstvu.

"Angažovanje igrača srpskog porekla iz najjačih evropskih ragbi liga Engleske, Francuske i Italije je deo programa koji Ragbi savez Srbije sprovodi već dve godine", rekao je menadžer reprezentacije Slaviša Milenković agenciji Beta.

Reprezentacija Srbije će imati trojicu debitanata. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << To su Boško Jovanović (27) koji živi na jugu Francuske i nastupa za ekipu Šatoreno, Tomas Cvijanović (28) iz engleskog Vejl of Luna i Janko Zemun Milinković (18) iz italijanskog kluba Bergamo 1950, a koji je do sada igrao za juniorsku reprezentaciju Srbije.

Na listi igrača koji nastupaju za reprezentaciju, a inače igraju u inostranstvu su i Bojan Čečarić (21), igrač engleskog Lafboro Juniverzitija, Žilijen Matijašević (23) iz francuskog kluba Sporting Tule, a koji je debitovao za "orlove" pre dve godine.

Milenković je dodao da Savez u bazi podataka ima više od 50 igrača različitog uzrasta poreklom s ovih prostora, a koji imaju pravo nastupa za Srbiju.

Jedna od prepreka je to što brojni vrhunski igrači srpskog porekla ima profesionalne ugovore i klubovi zahtevaju da ih Savez osigura, ali osiguranje jednog igrača iznosi koliko i godišnji budžet Saveza.

Milenković je naveo da to što ima onih koji su ponikli u srpskih klubovima, a igraju u inostranstvu, potvrdjuje da u Srbiji stasavaju dobri ragbisti.



"Želimo da kombinovanjem talentovanih igrača, koji su ponikli u Srbiji, i igrača srpskog porekla iz inostranstva stvorimo što jaču reprezentaciju i napredujemo u takmičenjima Kupa evropskih nacija“
, kazao je Milenković i dodao da je problem to što se mnogo domaćih igrača gubi na prelasku iz juniora u seniore jer je ragbi u Srbiji još amaterskih sport i teško je uskladiti privatne obaveze i zahtevne treninge.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.