Srbija zaledila Kinu na -22

Izvor: Sportske.net, 29.Maj.2015, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija "zaledila" Kinu na "-22"

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nastavila je pripreme za Eurobasket trijumfom nad selekcijom Kine koja je trenutno peta selekcija sveta.

Najbolje srpske košarkašice zabeležile su novi trijumf u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji.

Izabranice Marine Maljković u petak su bile bolje od selekcije Kine i slavile rezultatom 88:66 (17:26, 30:10, 25:12, 16:18).

Gošće sa dalekog istoka bolje su otvorile meč i posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << deset minuta igre stigle do prednosti od devet poena ali je onda usledio silovit odogovor Srbije.

Već u drugoj deonici promenjen je odnos snaga na terenu sa izabranice Marine Maljković nastavile su u sjajnom ritmu do kraja meča.

Najefikasnija u pobedničkom sastavu bila je Sonja Petrović sa 12 poena a po 11 su postigle Danijel Pejdž i Tijana Ajduković. Naturalizovana Srpskinja Danijel Pejdž upisala je i devet skokova.

Na taj način Srbija je stigla do šeste pobede u okviru priprema za Evropsko prvenstvo a narednu utakmicu naše najbolje košarkašice igraju protiv večerašnjeg rivala u nedelju od 20 časova.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.