Srbija savladala Sloveniju

Izvor: MVP.rs, 27.Avg.2015, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija savladala Sloveniju

Orlovi su nastavili niz pobeda.

U pretposlednjoj provri pred odlazak na Evropsko prvenstvo, izabranici selektora Aleksandra Đorđevića slavili su trijumf nad izabranom selekcijom Slovenije. Sigurnom igrom i vođstvom tokom svih 40 minuta, Orlovi su utišali publiku u "Stožicama", primirili motivisanog rivala i slavili sedmi uzastopni trijumf rezultatom 79:70.

Već od starta utakmice Srbija je krenula u svom stilu. Agresivna odbrana nije ostavljala domaćinima >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << velike šanse. Za napad se pobrinuo večeras najistaknutiji pojedinac, Nemanja Bjelica. Kada mu se priključio prvi centar srpske reprezentacije, Miroslav Raduljica, Orlovi su stigli do šest poena viška. U finišu prve deonice, nakon dve vezane trojke, domaći tim je uhvatio priključak i na pauzu između prve dve četvrtine otišao sa minimalnim zaostatkom - 22:20.

Rezultatska neizvesnost potrajala je do polovine drugog perioda. Srbija je sve vreme imala skakačku dominaciju, ali ej tek u drugom delu druge četvrtine uspela to i da materijalizuje. Serijom od 10:0, Orlovi odlaze na maksimalnih, u tom trenutku, 40:28. Nemanja Nedović i Dragan Milosavljević, uz fenomenalnog Bjelicu, bili su konstruktori serije srpskog tima. Do poluvremena je Slovenija uspela da napravi mini seriju od 5:0 pa se na veliki odmor otišlo sa 40:33 u korist gostiju.

U istom ritmu Slovenci nastavljaju i u nastavku. Najpre prilaze do 40:38, na čega Srbija odgovara poenima Raduljice i trojkom Milosavljevića. Međutim, tada dolazi do praznog hoda u igri srpske selekcije, a domaćini to koriste i dolaze na poen zaostatka - 45:44. Imali su izabranici Jurija Zdovca i nekoliko šansi da možda i prvi put stignu do vođstva. Međutim, pošto ih nisu iskoristili, Srbija je ponovo ubacila u viši stepen prenosa i vođena dvojicom Nemanja došla do komotnih 56:49.

Poslednju deonicu započeo je poenima Nikola Milutinov, a na to se nadovezala i trojka Nedovića za ponovnih 12 poena viška - 61:49. U finišu meča proigrao je i Bogdan Bogdanović pa se Srbija odlepila i na 13 poena viška. Silnom borbenoošću motivisani domaćin je, ponajviše zahvaljujući Alenu Omiću i Zoranu Dragiću, uspeo da umanji zaostatak, približi se u 38. minutu na šest poena zaostatka, ali više od toga nisu uspeli. Nakon 40 minuta igre, Srbija je zasluženo slavila sa 79:70.

Srbiju je, sa 19 poena, predvodio Bjelica, a dvocifreni košgeterski učinak imali su i Raduljica i Nedović, koji su ubacili po 11 poena. U poraženom timu najefikasniji su bili Alen Omić sa 15 te Zoran Dragić sa 14 poena. Poslednji meč pred put u Berlin Srbija bi trebalo da odigra 30. avgusta u Banja Luci sa istim rivalom. Nakon toga, selektor Đorđević precrtaće još dvojicu košarkaša, a preostalih 12 krenuće put Berlina, gde će se u okviru grupe B takmičiti sa Nemačkom, Španijom, Italijom, Turskom i Islandom.

Slovenija - Srbija 70:19 (20:22, 13:18, 16:16, 21:23)

Slovenija: Joksimović, Rupnik, Prepelič 7, Blаžič 7, Nikolić 3, Z. Drаgić 14, Zupаn, Bаlаžič 9, Zаgorаc, Dimec, Omić 15, Klubučаr 10, Slokаr 5.

Srbija: Teodosić 4, Simonović 4, Bogdаnović 9, Bjelicа 19, Mаrković 7, Kаlinić 4, Milosаvljević 5, Rаduljicа 11, Erceg, Štimаc, Nedović 11, Dаngubić, Kuzmić 2, Milutinov 3.

(foto: kzs.si)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.