Srbija pobedila Jermeniju na praznom Karađordu

Izvor: Press, 05.Sep.2015, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pobedila Jermeniju na praznom "Karađordu"

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je sinoć u Novom Sadu selekciju Jermenije sa 2:0 (1:0), u utakmici I grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope
        Meč je odigran na stadionu "Karađorđe" bez prisustva publike zbog kazne Srbiji od strane UEFA, a sudio je Miroslav Zelinka iz Češke.
Strelci: Levon Hajrapetjan (autogol) u 22. i Adem Ljajić u 52. minutu.
Žuti kartoni: Ivanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << (Srbija).
SRBIJA: Stojković, Tomović, Ivanović, Mitrović, Kolarov, Spajić, Matić, Brašanac, Kostić (od 84. Tadić), Živković (od 60. Tošić), Ljajić (od 73. Fejsa).
JERMENIJA: Kasparov, Andonijan, Arzumanijan, Mihtičjan, Plzeli (od 65. Korijan), Gazarjan (od 83. Simonjan), Movsisjan, Mkojan, Mihktarijan, Hajrapetjan, Ozbiliz (od 59. Hovhanisijan).
            Početak utakmice protekao je u nezanimljivoj i sporoj igri, a onda je u 8. minutu reprezentacija Srbije imala odličnu priliku da dođe u vođstvo.   Adem Ljajić je posle dobrog prodora po levoj strani sa gol-aut linije uputio povratnu loptu pred gol Jermenije, na nju je natrčao Kostić i, iako je loše zahvatio, ona je pogodila prečku i odbila se na vrh peterca odakle je Mitrović zahvatio "makazicama", ali je prebacio gol gostiju. Srbija je došla u vođstvo u 22. minutu autogolom Harapetjana. Sa leve strane Kostić je uputio snažan centaršut pred gol Jermena, na loptu su natrčali Andrija Živković i Lavon Harapetjan, a ona se od noge jermenskog reprezentativca odbila u gol.  Pet minuta nakon vođstva Srbije reprezentativci Jermenije su prvi put ozbiljnije ugrozili gol domaćina. Markos Pizeli je snažno šutirao sa udaljenosti od dvadesetak metara od gola, ali je za malo bio neprecizan, pa Vladimir Stojković nije morao da reaguje. Već u kontranapadu Srbija je imala najbolju šansu u prvom poluvremenu. Aleksandar Mitrović je posle dobrog pasa Nemanje Matića izbio sam ispred golmana Jermenije, ali je oklevao i na kraju je pod pritiskom dvojice odbrambenih fudbalera gostiju šutirao preko gola. Mogli su izabranici Radovana Ćurčića da dupliraju prednost i u 41. minutu. Ljajić je posle lepog solo prodora u kome je u nizu prevario trojicu igrača protivničke ekipe, dobro šutirao ka golu Jermenije, a golman gostiju Kasparov se istakao kvalitetnom intervencijom. U prvoj ozbiljnijoj akciji u drugom poluvremenu Srbija je došla do prednosti od 2:0, a strelac je bio Ljajić. Golu je predhodio solo prodor Kolarova koji je prvo presekao akciju Jermena, a onda po levoj strani sa loptom pretrčao više od pola terena, ušao u šesnaesterac gostiju i  šutirao u suprotni ugao, golman Kasparov je uspeo da odbrani njegov šut, ali je na loptu natrčao Ljajić i smestio je u mrežu. Jermeni su u 80. minutu zamalo stigli do počasnog gola. S desne strane sa aut linije Mikaturijan je želeo da uputi centaršut, ali mu je lopta prešla noge i otišla u pravcu Stojkovićevog gola. Golman srpske reprezentacije reagovao je nespretno, ali na njegovu sreću, lopta koja se odbila od njegovih ruku, završila je u korneru.Najlepša akcija na utakmici je viđena u 87. minutu. Posle centaršuta sa leve strane Zoran Tošić je lepo zahvatio loptu poluvolejom, ali je pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa.
FUDBALE


Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.