Spreman račun za TV taksu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2015, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spreman račun za TV taksu

Uprave Radio - televizije Srbije (RTS) i Radio - televizije Vojvodine utvrdile su, u skladu sa zakonom, kako će izgledati obrazac uplatnice za taksu za javni servis, kao i obrazac zahteva za oslobađanje od plaćanja te obaveze, rečeno je Danasu u RTS.

U ovom trenutku radi se na ažuriranju baze podataka korisnika koji će od 1. januara ponovo plaćati pretplatu za javne servise, koja će se ovoga puta nazivati taksa.

Prema Zakonu o javnim servisima, RTS i RTV bi do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kraja godine, a potom i svake sledeće, trebalo da građanima dostave 12 mesečnih računa za plaćanje takse za narednu godinu.

U javnim servisima, međutim, očekuju da će to rešenje biti promenjeno u narednim nedeljama, jer bi ovaj sistem naplate ponovo bio neefikasan.

Danas nezvanično saznaje da u RTS i RTV očekuju da će se zakon promeniti i da će se taksa za javni servis naplaćivati uz račun za struju, objedinjeno uz jednu uplatnicu.

Takva odluka trebalo bi kako im je obećano, prema nezvaničnim informacijama, da stigne iz samog vrha vlasti, a građane bi trebalo javno da pozove da poštuju obavezu upravo premijer Aleksandar Vučić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.