Spektakularno pojačanje San Antonio Sparsa!

Izvor: Mondo, 04.Jul.2015, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakularno pojačanje San Antonio Sparsa!

Greg Popovič i njegovi pregovarači Tim Dankan, Toni Parker i Kavi Lenard, uspeli su da ubede Lamarkusa Oldridža da odbije Finiks Sanse u poslednji čas i potpiše za njihov klub.

Fenomenalni Lamarkus Oldridž, možda i prva zvezda među slobodnim agentima ovog leta, izabrao je San Antonio Sparse!

"Dabl-dabl" mašina Portland Trejlblejersa, nakon pregovora sa franšizom koja ga je uzela od Čikago Bulsa odmah posle drafta 2006. godine, kao drugog pika, razgovarao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je i sa Finiks Sansima, Los Anđeles Lejkersima, Hjuston Roketsima, Dalas Meveriksima i Toronto Reptorsima.

Na kraju, prema izveštajima koji stižu iz SAD, dvoumio se između Finiksa i San Antonija i prihvatio, navodno, da uoči 30. rođendana 19. jula, potpiše četvorogodišnji ugovor sa ekipom Grega Popoviča prema kojem će zaraditi 80 miliona dolara.

Nema dileme da je Popovič bio važan faktor u pregovorima i to u trenutku kada je legendarni Tim Dankan blizu odluke da odigra još jednu sezonu i, verovatno, uvede Oldridža u sistem zvani Sparsi, sistem koji je pod Popovičevim vođstvom osvojio šest šampionskih titula u periodu od 1999. do danas.

Samo su Lejkersi, sa sedam titula, bili uspešniji od Sparsa u tom periodu.

Oldridžov ugovor sadržaće opciju o "izlasku" posle tri sezone.

Yahoo sports piše da je u razgovorima sa Oldridžom učestvovao ne samo Popovič, već i trio prvotimaca Dankan, Toni Parker i Kavi Lenard, koji su leteli u Los Anđeles kako bi ubedili krilnog centra Portlanda da izabere Teksas posle Oregona.

Pre "dila" sa Oldridžom, Sparsi su potpisali četvorogodišnji ugovor sa Danijem Grinom na 45 miliona evra i oslobodili prostor u "selari kepu" trejdovanjem Tijaga Splitera u Atlanta Hokse.

Sparsi sada, svesni da će 39-godišnji Dankan imati limitiranu minutažu naredne sezone, žele pod obruče da dovedu i veterana iz Indijana Pejsersa, 34-godišnjeg Dejvida Vesta. Novac ne mogu da mu ponude, tačnije igrao bi za veteranski minimalac, ali ono što Popovič želi da da velikom radniku je prilika da se bori za trofej.

Oldridž je bio "Ol-star" igrač u svakoj od prethodne četiri sezone, a ove je uvršten u drugu petorku lige s prosekom karijere od 23,4 poena i 10,2 skoka po utakmici.

Impresivno!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.