Spektakularnim golom i debaklom Milana počeo Međunarodni kup šampiona

Izvor: Blic, 25.Jul.2014, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakularnim golom i debaklom Milana počeo Međunarodni kup šampiona

Utakmicom u kojoj je Olimpijakos savladao ekipu Milana sa ubedljivih 3:0, na BMO stadionu u Toronu, počella velika turneja po američkom tlu za osam evropskih klubova koji se nadmeću u okviru "Međunarodnog kupa šampiona".

Ni novi trener, slavni Pipo Inzagi, nije uspeo da trgne ekipu koja je prošle godine prilično razočarala sve pristalice Milana. Zapravo, nije Milan bio toliko očajan, koliko je Olimpijakos igrao dobro. Atinske crveno-bele, koji su ovoga puta nastupali u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << plavoj opremi, u vođstvo je doveo Alehandro Domingez, i to spustivši sebi loptu grudima pre nego što ju je u 16. minutu udarcem po zemlji smestio u mrežu roso-nera.

Italijanski klub je skoro sve vreme bio u podređenom položaju, a novi šok je doživeo čim je počelo drugo poluvreme, jer je Dimitrios Dijamantakos u 49. minutu realizovao nizak centaršut sa levog krila i, vešto, natrčavši na loptu - poslao je u suprotan ugao.

A za naročito gorak kraj muka Milana pobrnuo se jedan spektakularan potez: igrao se 78. minut kada je Andreas Buhalakis dobio loptu sa desne strane, a zatim sa više od 25 metara raspalio po njoj i poslao je na fantastičan način u sam dalji gornji ugao gola roso-nera.

Startnu postavu Milana činili su Gabrijel, Zakardo, Rami, Bonera, Albertaci, Poli, Kristante, Saponara, Nijang, Pacini i El Šaravi, a za Olimpijakos su isprva nastupili Himenez, Elabdelui, Manolas, ABidal, Masuaku, Samaris, Kasami, Dosevi, Domingez, Fuster i Papazoglu.

Podsetimo, u "Međunarodnom kupu šampiona", osam timova je podeljeno u dve grupe i u njima će svaka ekipa odigrati po jedan meč sa preostale tri. Pobednici grupa će se u Majamiju 5. avgusta nadmetati za trofej.

Grupu A čine Mančester junajted, Real Madrid, Inter i Roma, a u grupi B su Liverpul, Mančester siti, Olimpijakos, Milan.

Međunarodni kup Šampiona 2014. - Raspored mečeva:

Petak, 25. jul

Olimpijakos - Milan 3:0
(1:0)

(Domingez 16, Dijamantakos 49, Buhalakis 78)

Subota, 26. jul

Mančester junajted - Roma (20.10)

Real Madrid - Inter (21.00)

Nedelja, 27. jul

Milan - Mančester siti (22.00)

Olimpijakos - Liverpul (23.00)

Sreda, 30. jul

Mančester junajted - Inter (01.00)

Real Madrid - Roma (02.15)

Četvrtak, 31. jul

Liverpul - Mančester siti (01.00)

Subota, 2. avgust

Inter - Roma (19.00)

Olimpijakos - Mančester siti (20.00)

Mančester junajted - Real Madrid (22.06)

Nedelja, 3. avgust

Milan - Liverpul (02.30)

Utorak, 5. avgust

Finale (02.00)

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.