Španovićevoj drugo mesto u Judžinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2016, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španovićevoj drugo mesto u Judžinu

Srpska rekorderka u skoku u dalj Ivana Španović (7,02 i 7,07 u dvorani) zauzela je drugo mesto na četvrtom mitingu Dijamantske lige u Judžinu (Oregon).

Ivana je u drugoj seriji letela na daljinu 6,88 metara, što je za samo četiri centimetra slabiji skok od pobednice, domaće atletičarke Britni Ris. Treća je bila takmičarka iz Velike Britanije Loren Judžin sa 6,76.

Srpska reprezentativka takmičenje je započela i završila prestupima, a osim srebrnog skoka imala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je još daljine 6,86, 6,85 i 6,72. Iza pobedničkog skoka Britni Ris (6,92), drugi, treći i četvrti skok po vrednosti su daljine srpske rekorderke.

Zahvaljujući pobedi u Šangaju i drugom mestu u Judžinu (u Dohi i u Rabatu ženski skok u dalj nije bio u programu takmičenja) Španovićeva sa 16 bodova vodi u generalnom plasmanu daljašica u Dijamantskoj ligi. Sledi Britni Ris sa 10, Loren Judžin 6, Tijana Bartoleta 4 itd.

U Rimu, 2.juna i u Birmingemu, 5.juna nema u programu takmičenja Ivanine discipline, tako da će šansu da učvrsti liderstvo u Dijamantskoj ligi dobiti u Oslu, 9.juna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.