Smotra starih gospodara drumova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2016, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smotra starih gospodara drumova

Novi Bečej i Bečej ugostili su vlasnike i zaljubljenike u stare automobile i motocikle. Desetak sati dve varoši koje deli Tisa odisale su prošlim vremenima i sećanjima.

Dovezeni su iz raznih krajeva naše i nekoliko zemalja regiona i podsetili Novobečejce i komšije iz Bečeja na prošla vremena kada su bili gospodari drumova a sve zahvaljujući Klubu ljubitelja starovremenskih vozila.

- Došli su, i mi smo se iznenadili, iz Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Mađarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Slovenije – kaže predsednik Kluba ljubitelja starovremenskih vozila Bečej-Novi Bečej Atila Silađi.

A među 170 dvotočkaša i četvorotočkaša bio je i "ami 8", koji svog, jedanaest godina mlađeg, vlasnika nije izneverio ni na dugom putu od Podgorice do Bečeja.

- Od kad sam se rodio volim samo stara auta. Đed mi je vozio bubu i sa njom je sve počelo. Kasnije se nadogradilo na sva vozila koja imaju motore pozadi i stare sitroene – ne bez ponosa kaže Nebojša Raspopović iz Podgorice.

Šepurili su se vlasnici svojim lepotanima, izazivali uzdahe zavisti i oduševljenja ali, ipak, kruna smotre bile su trke starih motocikala u kojima je domaći takmičar postao junak dana pobedivši u kategorijama: kolibri i automatik.

- Vozim jači motor kod kuće. Ali za trke je dosta i ovako. To je hobi. Sve je počelo zbog dogovora sa drugarima da vidimo ko će biti bolji i da to potvrdimo pred gledaocima – rekao nam je Zoltan Berheš.

Starim prijateljima, koje vezuje ljubav prema oldtajmerima, nije bio dovoljan dan da ispričaju sve zgode i nezgode vezanih za njihove ljubimce.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.