Smenjen načelnik SBPOK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2015, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjen načelnik SBPOK

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Slaviša Sovtić smenjen je sa te funkcije, potvrđeno je Blicu u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Ko će biti postavljen na ovu, jednu od najvažnijih pozicija u Direkciji policije, još nije poznato, kao ni razlozi za odlazak, piše Blic.

Sovtić se na čelu SBPOK nalazio od aprila 2013. godine, a na ovu funkciju došao je sa mesta operativne analitike beogradske policije. Bio je pripadnik grupe „Poskok“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potom je radio na razbijanju zemunskog klana, narko-grupe odbeglog bosa Darka Šarića i kriminalne ekipe Luke Bojovića.

Rad srpske policije na ovom slučaju je i doveo do hapšenje Bojovića u Valensiji u februaru 2012. godine, zbog čega je španska policija naredne godine Sovtića i tadašnjeg načelnika UKP Rodoljuba Milovića odlikovala Krstom sa belim obeležjem - najvišim španskim odlikovanjem.

U aprilu 2013. Sovtić je, na inicijativu Milovića, iz beogradske policije prebačen u MUP i postavljen na čelo SBPOK.

Međutim, posle smene Milovića u aprilu prošle godine, bilo je jasno da se klima i Sovtićeva fotelja. U MUP se, kako Blic saznaje, sprema još kadrovskih promena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.