Slovenci u šoku: Zar u skijanju da nas pobedi Srpkinja

Izvor: Kurir, 02.Apr.2015, 06:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenci u šoku: Zar u skijanju da nas pobedi Srpkinja

Nevena Ignjatović treći put zaredom trijumfovala u slalomu na prvenstvu Slovenije i tako uzburkala tamošnju javnost

Skijanje je slovenački nacionalni sport, decenijama je „dežela“ poznata po vrhunskim takmičarima, pa zato potpuno neverovatno zvuči činjenica da tri godine zaredom na njihovom nacionalnom šampionatu pobeđuje Srpkinja!

Nevena Ignjatović, najbolja srpska skijašica, trijumfovala je u slalomu na prvenstvu Slovenije voženom na Kranjskoj Gori. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Istina, nije bilo neprikosnovene Tine Maze, ali ostale devojke iz Slovenije imale su ambiciju da se popnu na najvišu stepenicu postolja. Međutim, Nevena ih je sjajnim vožnjama sprečila u tome i još jednom pokazala da joj slovenačke padine i te kako odgovaraju.

Interesantno je da prvi put mediji u Sloveniji poklanjaju velik prostor jednoj srpskoj skijašici. Poznati sportski list Ekipa donosi tekst pod nazivom „Okrutna realnost: Srpkinja najbolja“.

Autor teksta konstatuje da se niko ne bi potresao da se to dogodilo u tenisu. Ovako, navodi se u tekstu, nad rezultatom iz Kranjske Gore zgražava se pola Slovenije i mnogi ismevaju krah domaćih skijašica, pitajući se šta će se desiti sa ženskim skijanjem posle odlaska Tine Maze.

(P. G.)

Zadovoljna

NEVENA: OVO JE NEVEROVATNO

Nevena Ignjatović jedina je srpska skijašica koja može da parira takmičarkama iz evropskih zemalja u kojima se mnogo više ulaže u ovaj sport.

- Neverovatno je da su novine u Sloveniji mojoj karijeri posvetile tako detaljan članak. Srećna sam zbog novog uspeha na državnom prvenstvu Slovenije - rekla je Nevena, koja je ove sezone uspela da dođe do prvih bodova u Svetskom kupu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.