Sledeći je Manu

Izvor: MVP.rs, 01.Dec.2015, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sledeći je Manu

Plejmejker Voriorsa prethodne noći je iza sebe ostavio Mukija Blejloka.

Golden Stejt se namučio da stigne do 19. pobede u sezoni prethodne noći. Voriorsi su savladali Jutu u Solt Lejk Sitiju rezultatom 106:103 i tako nastavili da podižu granicu najboljeg starta neke ekipe u istoriji NBA lige.

Stefan Kari je pobedi svoje ekipe doprineo sa 26 poena, šest skokova i pet asistencija. On je ubacio četiri trojke iz osam pokušaja na ovom meču, pa je tako stigao >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << do brojke od 1.285 ubačenih šuteva iza linije 7.24 metara. Na taj način on je potisnuo Mukija Blejloka (1.283) sa 34. mesta večne liste. Sledeća meta plejmejkera Voriorsa je jedan aktivan igrač, Manu Đinobili (1.290). Argentinac mu beži za pet trojki, pa bi trebalo očekivati da ga Kari ostavi iza sebe na naredna dva meča, ako ne i pre toga.

Duel sa Jutom je bio prvi od sedam vezanih koji će Voriorsi igrati na gostovanjima. Slede im susreti sa Šarlotom, Torontom, Bruklinom, Indijanom, Bostonom i Milvokijem. Kari je na prvih 19 mečeva u sezoni ubacio 94 trojke iz 211 pokušaja. Ako tako nastavi već na ovoj turneji bi mogao da prestigne pomenutog Đinobilija, Terija Portera (1.297) i Alana Hjustona (1.305).

(foto: Melissa Majchrzak / NBAE / Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.