Skola se obratio sportistima: Dosta s tim izrazima

Izvor: Mondo, 14.Avg.2016, 01:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skola se obratio sportistima: Dosta s tim izrazima

Legendarni argentinski košarkaš apelovao je na kolege olimpijce da neke fraze i izraze izbace iz upotrebe.

S ove strane Ekvatora teško je pretpostaviti koliko je jak rivalitet između Argentinaca i Brazilaca.

On se posebno odnosni na sport.

Svesni toga, kao i da bi moglo da bude problema na tribinama Karioka 1 dvorane u Riju, organizatori su pre južnoameričkog košarkaškog "klasika" između ove dve zemlje (kasnije završenog u dva produžetka) >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << apelovali na kapitene da se obrate publici i zamole za fer-plej.

Argentinci, kojih nije bilo malo, izviždali su Marselinja Uertasa, a kada je mikrofon uzeo Luis Skola jedva da se nešto čulo u dvorani od onoga što je rekao.

A, suština je bila da se smire strasti i da sport bude u prvom planu.

Legendarni košarkaš, nosilac argentinske zastave na svečanom otvaranju Igara, posle meča rekao je...

"Pomislio sam – ovo ne ide na dobro! Nisu ni želeli da me čuju šta imam da kažem, što je potpuno suprotno onome što smo nameravali da uradimo", rekao je Skola, koji je sačekao da se tribine smire i ipak pozvao sve u dvorani da uživaju u košarci, a bilo je zbog čega se uživa.

Međutim, kada je dobio priliku da priča sa novinarima, Skola je imao i poruku za ostale sportiste, ne samo za navijače. Uputio je i na to da sami sportisti doprinose podizanju tenzija kada koriste izraze poput "rata", "bitke" ili fraza nalik onoj "uradi ili umri" i slično.

"Niko nije poginuo danas i niko neće poginuti ni u sledećoj utakmici. To je samo utakmica. Sledeći put će Brazil pobediti i ni tada niko neće poginuti, verujte mi", rekao je Skola i dodao:

"Sportisti bi trebalo da prestanu da koriste ratne fraze".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.