Sjajni Iguain i očajni sudija pobedili Inter!

Izvor: Mondo, 30.Nov.2015, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajni Iguain i očajni sudija pobedili Inter!

Ni posle 18 godina Inter nije pobedio na "San Paolu", najviše zahvaljujući fantastičnom Gonzalu Iguainu, ali i jednoj odluci sudije Danijele Orsata koja je imala velikog uticaja na tok meča.

Ni posle 18 godina, Inter nije uspeo da pobedi na "San Paolu".

Glavni krivac za to, koliko i za presek serije od četiri pobede "nerazura" bez primljenog gola, bio je trenutno najbolji igrač Serije A, Gonzalo Iguain.

U 2. pa u 62. minutu, za šestu pobedu u nizu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ekipe Mauricija Sarija, koja je skinula lidera sa čela tabele posle 14. kola: Napoli – Inter 2:1 (1:0).

Razigrani, lopte željni Adem Ljajić postigao je prvi gol u sezoni u 67. minutu i vratio tim Roberta Manćinija u igru, ali samo prividno jer je od nepotrebnog i "izmišljenog" isključenja Juta Nagatoma u 44. minutu Napoli imao prednost koju nije mogao da ispusti.

Napolitanci su od Danijelea Orsata dobili vetar u leđa, koji su iskoristili za devetu pobedu u poslednjih 11 kola, ali mora se reći i da je donekle potvrđena teza da klub Aurelija De Lorentisa ove sezone ima pomoć sudija kada igra kod kuće.

Inter je pokušavao sa desetoricom u nastavku, iako je iz igre morao najistureniji, kapiten Mauro Ikardi, kako bi Telješ zauzeo Japančevo mesto na beku, ali je Ljajićev udarac ka golu Pepea Rejne pri rezultatu 2:0 bio jedini precizan šut Interista za 90 i kusur minuta igre. Ipak, dva puta su gosti bili na nekoliko centimetara od gola u prvom i jednom u drugom poluvremenu, kada je Marcelo Brozović mogao da donese šokantnih 2:2, što je bio rezultat i prošle sezone.

U poslednjem meču kola Napoli – Inter igrali su za prvo mesto na tabeli!

"Nerazuri" su stigli na stadion na kom nisu pobedili od 1997. godine sa četiri pobede u nizu bez primljenog gola, ali su protiv ekipe u najboljoj formi u Italiji izdržali 65 sekundi. Bomba Gonzala Iguaina za 11. gol u Seriji A ove sezone otvorila je veliki derbi.

U 24. minutu utakmice odnos u šutevima prema golu bio je 4:0 za domaćina, na poluvreme otišlo se sa 5:3, ali je posle Iguainovog projektila samo još jedan udarac išao u okvir gola. Onaj Marekov Hamšikov iz 16. minuta.

Lider Napolitanaca tukao je sa ivice šesnaesterca, ali je Samir Handanović ovog puta bio spreman i na mestu.

Kako je vreme odmicalo lider se oslobađao pritiska i početnog šoka, pa je u 29. minutu prvi put strepela i bučna domaća publika. Fredi Gvarin izveo je prepoznatljivu solo akciju kojom je srušio Milan u gradskom derbiju, šutirao je levom, ali malo pored gola.

Samo četiri minuta kasnije, Danilo D'Ambrozio odlično je centrirao, a kapiten "nerazura" Mauro Ikardi glavom bio zamalo neprecizan. Pola "San Paola" videlo je loptu u golu, ali Inter u tom trenutku nije uspeo da pogodi mrežu domaćina i na 11. uzastopnoj utakmici van "Meace".

Malo je nedostajalo i u 40. minutu. Ivan Perišić bio je nekoliko centimetara daleko od sjajnog gola za 1:1, šutirao je sa ivice šesnaesterca, ali nedovoljno precizno, iako je Pepe Rejna već bio savladan.

Kada se prebroje šanse za gol, one prave, 1:3, ali centimetri su odlučivali u korist Napolija koji vodi 1:0 i koji se nalazi na 45 minuta od devete pobede u poslednjih 11 kola Serije A, a kada se ovaj podatak ukrsti sa činjenicom da momci Mauricija Sarija igraju odbranu kakvu nisu ponovili od sezone 1986/87, dolazi se do podatka da Napoli igra fudbal koji mu je tada, sa Dijegom Maradonom na terenu, doneo poslednji "skudeto".

Šanse za to znatno su veće od 44. minuta, kada je Juto Nagatomo ostavio saigrače na cedilu, zbog drugog žutog kartona. A, vi procenite da li je Japanac zaslužio drugi žuti karton za ovaj start ili je Danijele Orsato ponovo pogurao Napoli u svojstvu domaćina?

Yuto Nagatomo RED CARD | HD - Napoli vs Inter...by HDFootball2015

Manćini je morao da ostavi Ikardija u svlačionici, tako da se Inter uglavnom branio sve dok iz kontre nije primio i drugi gol - ponovo preko Iguaina, koji je stigao do 12 pogodaka u 13 nastupa ove sezone u Seriji A, uz dve asistencije.

Evo i kako...

Iako su mnogi mislili da je tada meč završen i da će Inter, možda, i drugi put ove sezone biti ubedljivo poražen, kao kada je Fiorentina utišala "Meacu" (1:4), dogodilo se suprotno - Ljajić je posle solo akcije, ali i malo sreće, savladao Rejnu prvi put posle skoro 600 minuta igre i to malo nakon što je Španac postao golman sa najdužim nizom minuta bez primljenog gola u "ligama petice".

Ovaj gol malo je uzdrmao Sarijev tim, pa je Brozović u 78. minutu umalo pogodio za 2:2, međutim kada je i taj udarac otišao pored stative, otišla je i šansa gostiju iz Milana da izbegnu poraz. Na kraju, mogli su da prime i treći gol posle velike šanse koju je propustio Iguain za het-trik.

Već viđen gol koji je počeo da slavi Napulj sprečio je Handanović neverovatnom intervencijom.

NAPOLI: Rejna – Hišaj, Albiol, Kulibali, Gulam – Žorginjo, Alan, Hamšik – Kaljehon, Insinje, Iguain.

INTER: Handanović – D'Ambrozio, Miranda, Muriljo, Nagatomo – Medel, Gvarin, Brozović – Perišić, Ljajić, Ikardi.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.