Situacija van kontrole, ugovori čekaju na potpise: Nejmar i PSŽ, Barsa i Koutinjo!

Izvor: MozzartSport.com, 27.Jul.2017, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Situacija van kontrole, ugovori čekaju na potpise: Nejmar i PSŽ, Barsa i Koutinjo!

Nejmar sve bliže Parku prinčeva, Liverpul odredio cenu za Koutinja koji je pristao na manju platu da bi došao u Barselonu

Nejmarov status nastavlja da potresa Kataloniju. Ništa još nije gotovo ni rešeno, a lokalni mediji u Barseloni strahuju da je Brazilac sve bliže Pari Sen Žermenu i da je Barsa zbog toga ubrzala operaciju dovođenja Filipa Koutinja iz Liverpula.

Šta se dešava oko Nejmara?

Brazilac se još nije oglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << o svojoj budućnosti što znači da još nije odlučio. PSŽ čeka kao zapeta puška, sa već pripremljenim ugovorima na kojima samo fali potpis. Da je hteo da stavi tačku na celu priču i potvrdi ostanak u Barseloni, Nejmar je do sada mogao da to uradi jednom izjavom ili porukom. Ali nije... Ona Pikeova poruka na društvenim mrežama je samo nakratko smirila situaciju. Izgleda da se Španac istrčao i bez Nejmarove dozvole prerano saopštio da Brazilac ostaje...

Danas i fracuski L'Ekip donosi priču o Nejmaru preko cele naslovne strane. Francuski dnevnik se do sada nije previše zaletao sa prognozama oko Nejmara, ali jutros je lansirao priču da je transfer na pomolu i da je PSŽ sreman da plati klauzulu od 220.000.000 evra iako je iz Barselone dobio odgovor da igrač nije na prodaju. Taj odgovor Barse ništa ne vredi ako Nejmar odluči da ode jer u tom slučaju se katalonski klub ništa ne pita.

Pesimizam u Kataloniji raste i zbog činjenice da su ljudi iz Nejmarovog okruženja, poput oca i nekih menadžera prekinule sve kontakte s klupskim rukovodstvom i da je sada Nejmar bukvalno jedini koji zna kakva mu je budućnost. Cela situacija se otela kontroli i živci polako izdaju sve strane. U Barseloni traže da se Nejmar što pre izjasni, a strpljenje polako gubi i PSŽ koji se nada konačnom odgovoru do kraja nedelje.

Nejmaru je jasno da u Barseloni nikada neće dobiti finansijske uslove koje mu nudi PSŽ. A 30.000.000 evra po sezoni tokom šestogodišnjeg ugovora, nije lako odbiti... Plus bonus za oca i menadžere od 40.000.000 evra.

Problem je i što histerija oko Nejmarovog statusa polako nagriza svlačionicu. Igračima je dosta priče o Brazilcu. Mesi, Pike, Suarez i ostali su obavili svoje, razgovarali su sa saigračem, pokušali da ga ubede i više se neće baviti njegovom odlukom. Dok istovremeno Dani Alves i brazilska kolonija iz Pariza svakodnevno bombarduju zemljaka pozivima da im se pridruži.

Čekajući da Nejmar konačno preseče i izjasni se da li želi da igra u Barseloni ili Pari Sen Žermenu, klub sa  stadiona Kamp Nou mora da se pripremi i za najgoru opciju.

I zato sve više steže obruč oko Filipea Koutinja. Iako je Liverpul naglasio da igrač nije na prodaju, Barsa ne haje mnogo za poruke sa Enfilda. Prva ponuda od 80.000.000 evra je odbijena, ali to je samo početak Barsinog lova na Brazilca.

Direktor Sanljehi je boravio u Engleskoj gde je dobio zeleno svetlo od Koutinjovog menadžera da započne operaciju dovođenja Koutinja na Kamp Nou. Potom su na Ostrvo doputovali tehnički direktor Robert Fernandez i visoki funkcioner Andre Kuri. Oni su razgovarali sa Koutinjovim menadžerima Kijom Jorabhjanom i Đulijanom Bertolućijem i čak dobili uverenja da će Brazilac pristati na smanjenje plate kako bi pojačao Barsu. Ali uz uslov da ima visoke bonuse za timske i individualne uspehe.

Ali pregovori sa Liverpulom će biti znatno teža prepreka. Katalonski Sport je došao do saznanja da će Liverpul pokušati da otera Barsu sa cenom od 150.000.000 evra za transfer Koutinja. Redsi veruju da Barsa neće platiti toliki novac... Međutim, ako PSŽ isplati klauzulu od 220.000.000 evra, onda ni Liverpulova brana od 150.000.000 evra nije sigurna.

Svi čekaju šta će odlučiti Nejmar.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.