Sinovec briljirao u Mađarskoj, Krka demolirala MZT

Izvor: MVP.rs, 25.Okt.2014, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sinovec briljirao u Mađarskoj, Krka demolirala MZT

Odigrana su prva dva susreta petog kola ABA lige.

Utakmicom između Solnokija Olaj i Levskog iz Sofije otvorena je peta runda regionalnog takmičenja, a domaće je do trijumfa rezultatom 81:67 predvodio sjajni Stefan Sinovec. Srpski bek je upisao 19 poena (5/6 za dva, 2/4 za tri, 3/5 za jedan) i šest asistencija, uz valorizaciju 27! Pratili su ga David Vojvoda sa 14 i Strahinja Milošević sa 11 poena, uz četiri skoka i tri asistencije. Marko Brkić >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << je na terenu proveo 18 minuta i za to vreme upisao tri poena i pet skokova.

Domaći tim je čitavim tokom utakmice kontrolisali dešavanja na terenu i održavao bezbednu razliku. Kod gostiju se istakao Hristo Zahariev sa 13 poena, sedam skokova i pet asistencija, ali i sedam izgubljenih lopti. Poen manje od njega je zabeležio Pavel Ivanov.

Nakon pet odigranih kola Solnoki Olaj ima učinak 3-2, dok je ekipa Levskog ostala na jednom trijumfu. Mađarski tim u šestoj rundi gostuje Ciboni, dok će Levski dočekati ekipu Krke.

A, tim iz Novog Mesta je u petom kolu do nogu potukao MZT - 88:52. Erjon Kastrati i Nebojša Joksimović su sa po 15 poena bili najefikasniji u timu Krke. Kris Buker je zabeležio 14 poena, sedam skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte. Jedini vredan pomena kod gostiju iz Makedonije bio je Aleksandar Cvetković sa šest poena, devet asistencija i pet uhvaćenih lopti.

Krka sada ima četiri pobede i jedan poraz, dok je ekipa MZT-a u prvih pet kola upisala dva trijumfa i tri neuspeha. U šestom kolu u Makedoniju dolazi Cedevita.

(foto: ABA League / BC Szolnoki Olaj / Bugány János)

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.