Sikimić izronio iz vračarskog blata, Zvezda upalila šampionska zvona (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 03.Maj.2016, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sikimić izronio iz vračarskog blata, Zvezda upalila šampionska zvona (VIDEO)

U jednoj od najslabijih utakmica sezone crveno-beli savladali Voždovac sa 1:0

Zvezda je ponovo pronašla pobednički kurs, ali šampionsku formu - ne. Jedna od najslabijih utakmica u sezoni završena je po volji crveno-belih. Golgeterska reakcija Predraga Sikimića bila je dovoljna da se spere tužno izdanje u još tužnijoj atmosferi u ulici Gospodara Vučića (1:0), tim pre što se negde u daljini mogu čuti šampionska crveno-bele zvona.

Voždovac je bacio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << celu utakmicu, Zvezda prvo poluvreme. Kada se tako postave stvari onda je jasno što su crveno-beli treći put u ovoj takmičarskoj godini pronašli lek za Zmajeve. I približili se osvajanju šampionske titule - jako se približili. O utakmici bez poštenog sadržaja teško je bilo šta više pisati. Noge crveno-belih i Voždovca ostale su zaglavljene u vračarskom blatu, jedino je Sikimić uspeo da umakne čuvarima i centaršut Luisa Ibanjeza pretvori u gol.

Fudbaleri Voždovca i Crvene zvezde dali su sebi produženi praznični odmor. Takav utisak se stekao posle očajnog prvog poluvremena, pošto obe ekipe nisu uputile nijedan udarac u okvir gola. Sve je delovalo nekako tužno i zlokobno na oronulom Obilićevom zdanju: neošišana trava, slabo popunjene tribine i učinak crveno-belih i Zmajeva - bez učinka. Opterećnost rezultatom, kao i činjenica da imaju samo jednu pobedu u poslednjih pet kola, nije se odrazila na motiv favorizovanih gostiju.

Jedini koji je dosegao prosečan učinak u obe ekipe bio je Zvezdin Holanđanin Mičel Donald. Ali taj podatak bio je istovremeno Zvezdina prednost protiv zabunkerisanih domaćina, ali i Zvezdin najveći usud. Zvezdin zadnji vezni zasenio je učinkom Mihaila Ristića, Sikimića i prilično odsutnog Davida Babunskog. Sasvim dovoljno za konstataciju da je Zvezdina igra bila lišena kreacije. I ne samo to: kao da je početak sezone igrači Crvene zvezde su se taktički tražili. Dešavalo se da Damijan Le Talek krene u presing kako bi izdejstvovao grešku poslednje linije rivala, a da ostatak postave to samo nemo posmatra. Neshvatljivo!

Crveno-beli su u dva navrata bili blizu da posle prekida prevare Zmajeve. Povratna lopta Slavoljuba Srnića nije pogodila metu,  dok je Donald sa 17 metara šutirao pored gola. Malo, premalo...Voždovac ni toliko nije uradio mada se od ovakve postave Bratislava Živkovića i nisu očekivala spektakularna dostignuća.

Lišeni pomoći Marka Grujića, Aleksandra Kataija i Uga Vijeire crveno-beli su agresivnije otvorili nastavak. Navijači skloni ironičnim komentarima o kvalitetu igre mogli su da vide bar nešto: šut Ibanjeza, biciklicu Srnića, presečene lopte Le Taleka i, kakve ironije, udarac u okvir gola. Bio je  to uvod u odlučujući momentat meča. Ibanjez je mekanim centaršutem poslao loptu na drugu stativu, a tamo Predrag Sikimić instinktivno reagovao i poslao loptu iza leđa Marka Miloševića.



VOŽDOVAC - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:0)

/Sikimić 57/

Sudija: Dejan Santrač;

Stadion: FK Obilić;

Gledalaca: Oko 1.500

Voždovac (4-2-3-1): Milošević - Srećković, Mihajlov, Ivković, Puzigaća - Pavlović, Radin - Asani (od 67’ Odita), Ćirković, Blagojević (od 85’ Adamović) - Stojanović (od 74’ Mašović);

Crvena zvezda (4-1-4-1): Kahriman - Petković, Rendulić, Luković, Ibanjez - Donald, Le Talek - Srnić, Babunski (od 66’ Plavšić), Ristić (od 66’ Gavrić) - Sikimić.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.