Šerifov najbolji rodeo: Mening i Bronkosi izujedali Pantere i osvojili Superbol (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 08.Feb.2016, 06:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šerifov najbolji rodeo: Mening i Bronkosi izujedali Pantere i osvojili Superbol (VIDEO)

Odbrana Denvera uništila Kema Njutona i omogućila svom timu treću šampionsku titulu u NFL

Stara NFL maksima da „napad donosi pobede, a odbrana titule“ još jednom je dobila potvrdu u 50. Superbolu odigranom u San Francisku na Levi stadionu. Denver Bronkosi savladali su Karolina Panterse sa 24:10 (10:0, 3:7, 3:0, 8:3) u velikom finalu i okitili se trećom šampionskom titulom u istoriji franšize.

U najvažnijem meču sezone, Karolina, najbolja ekipa regularnog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dela šampionata je bila najslabija. Ništa večeras nije išlo Pantersima i njihovom kvoterbeku Kemu Njutonu, koji je imao košmarno veče u Kaliforniji. MVP šampionata izgubio je lični rat sa veteranom Pejtonom Meningom (39), koji odlazi u penziju kao prvi čovek sa dve titule sa dva različita tima u NFL.

Blistala je odbrana Bronkosa, najbolja u ligi koja je uz šutera Mekmanusa držala prednost Denvera tokom celog meča. Pejton Menining i napad novog šampiona prve poene upisali su tek u finišu poslednje četvrtine, pa je jasno da komplimenti za igru na ovom meču idu na račun defanzivnog koordinatora Denvera Vejda Filipsa koji je kreirao sjajnu odbranu Bronkosa.

Autsajder pre ovog meča Denver je poveo iz prvog napada nakon fildgola Brendona Mekmanusa. Njemu je prethodio odličan drajv Pejtona Meninga, koji je kompletirao šest pasova u uvodnom napadu na utakmici. Bronkosi su uvećali prednost kada je lajnbeker i MVP finala Von Miler sekovao kvoterbeka Pantersa Kema Njutona, i naterao ga na fambl (ispuštenu loptu), koju je uhvatio Malik Džekson i uneo u end zonu Karoline za 10:0.

Pantersi su uzvratili na početku druge četvrtine, i to tako što je raning bek Džonatan Stjuart izveo spekatkularan skok u end zonu Bronkosa sa razdaljine od jednog jarda, pa je posle ekstra poena Karolina smanjila rezultat na 7:10.

Bronkosi su se odlepili na šest poena razlike kada je Džordan Norvud izveo najduži povratak panta u istoriji Superbola. Sjajnim trkom od preko 60 jardi doveo je Denver u dobru startnu poziciju za novi drajv. Međutim, nakon tri neuspešna pokušaja Meninga u zoni postizanja pogotka i sjajne reakcije odbrane Karoline, Mekmanus pogodio drugi fildgol na meču za 13:7, što je bio rezultat kojim se otišlo na odmor.

Drugo poluvreme otvorio je obećavajući napad Pantersa, koje je Kem Njuton sjajnim pasovima doveo na nekih 30 jardi od end zone rivala. Nakon četiri propala pokušaja za deset jardi, šuter Karoline Grejem Geno je pokušao da fildgolom približi Panterse na samo četiri poena razlike, ali je bio neprecizan, pogodio je stativu.

Bio je to veliki podstrek za Denver i Pejtona Meninga. Veteran je sjajno bacao loptu u sledećem drajvu, imao je i jedan odličan pas od 25 jardi za Emanuela Saundersa, a ovaj napad završio se trećim fildgolom Mekmanusa od 30 jardi za vođstvo od 16:7 na sredini treće četvrtine.

Sledeći napad Karoline doneo je još jednu izgubljenu loptu za Njutona. Indisponirani kvoterbek  Pantera je prvo bacio odličan pas od čak 42 jarda ka Koriju Braunu, ali je u jednom od sledećih napada Ted Gin Junior ispustio loptu, pa su je Bronkosi pokupili na svojih deset jardi. Bio je to početak kraja loših Pantersa koji su uposlednjoj četvrtini potpuno poklekli.

Ključni momenat na meču desio se u finišu četvrte četvrtine kada je raning bek Denvera Si Džej Anderson posle nove greške Njutona i fambla postigao tačdaun, a potom su Bronkosi konverzijom za dva poena otišli na nedostižnih 14 poena prednosti (24:10), što je bio znak da slavlje može da počne.



Iako ovaj Superbol kvalitetom same igre nije bio muđu najboljim, može se reći da je kao šou program poptuno uspeo. Lejdi Gaga je otpevala himnu, oskudno odevena Bijonse je sa Brunom Marsom i Koldplejom zabavila publiku u poluvremenu, a tu su bile i najbolje američke reklame od 5.000.000 dolara.

Jednu od najzanimljvijih snimio je legendarni Majk Tajson, a mi nismo mogli da joj odolimo. Lepo je videti legendarnog Gvozdenog Majka da je srećan...



(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NFL: Denverova odbrana brutalno ugasila napad Pantera (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 08.Feb.2016

Trofej koji nosi ime čuvenog Vinsa Lombardija zasluženo u vitrinama Bronkosa – 24:10.. . Odigran je i 50. Superbol. Rovovska borba, taktičko nadmudrivanje i treći naslov šampiona ekipe Denvera u istoriji kluba. I to je sve što će svaki čovek koji ne prati NFL toliko često zapamtiti. Eventualno...

Nastavak na HotSport.rs...

Tokom Superboula na video bimu puštena reklama SNS-a

Izvor: Njuz.net, 08.Feb.2016

SAN FRANCISKO, 8. februar 2016, (Njuz) – Tokom jubilarnog 50. Superboula između Denver Brokosa i Karolina Patersa na video bimu na stadionu pojavila se reklama sa sloganom Srpske napredne stranke.. Svi prisutni na stadionu u San Francisku su u drugoj četvrtini imali priliku da na video bimu vide...

Nastavak na Njuz.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.