Serena: Moje iskustvo presudilo

Izvor: B92, 29.Jan.2015, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serena: Moje iskustvo presudilo

Američka teniserka Serena Vilijams rekla je da je njeno iskustvo bilo presudno u meču polufinala Otvorenog prvenstva Australije protiv Medison Kiz.

Prva igračica sveta plasirala se u finale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u polufinalu pobedila Medison Kiz sa 7:6, 6:2.

"Želela sam da dobijem ovaj meč, probala sam da dam maksimum jer Kiz stvarno igra dobro, ona je jedna od teniserki koje definitivno treba gledati u budućnosti. Sigurno je moje iskustvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo presudno, jer bila sam ranije u takvim situacijama. Podizala sam igru tokom meča i to mi je pomoglo da pobedim", rekla je Vilijams.

Amerikanka se potom osvrnula na svoju igru u dosadašnjem toku turnira.

„Posle Vimbldona sam odlučila da se opustim i vratim sebi. Želim još jednu titulu, ali to nije pitanje života ili smrti, mogu da se opustim. Odlično je što imam držim visok intenzitet igre, a u isto vreme mirnoćom uspevam da prođem dalje“, dodala je Serena.

Ona se tokom boravka u Melburnu borila sa prehladom, ali ističe da se svakim danom oseća sve bolje.

„Mnogo sam bolje i svakim danom napredujem. Nadam se da ću u subotu biti potpuno zdrava“.

19-godišnja Medison Kiz odigrala je fantastičan turnir i prvi put u karijeri se plasirala u polufinale nekog od četiri najveća turnira.

„Ona može napraviti velike stvari u karijeri, ima želju koja je neophodna da postane najbolja. Definitivno mislim da može biti na prvom mestu i osvajati Gren slemove“, pohvalila je Serena svoju sunarodnicu.

Vilijams će u subotu igrati za svoju 19. Gren slem titulu, a protivnica u finalu će joj biti Ruskinja Marija Šarapova koja je bila bolja od Jekaterine Makarove sa 2:0.

Prva i druga teniserka sveta su se do sada sastajale 18 puta, a Vilijams je neuporedivo uspešnija. Ima čak 16 pobeda nad Šarapovom, ali je istakla da je svaki novi meč nova priča.

"Ona igra dobro, neće imati šta da izgubi. Igraće agresivno, a ja ću morati da igram dobro... Zadovoljna sam što sam ponovo u finalu gren slem turnira, to je sjajno", zaključila je mlađa od sestara Vilijams.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vilijams: "Presudilo je moje iskustvo"

Izvor: Sportske.net, 29.Jan.2015

Američka teniserka Serena Vilijams rekla je da je njeno iskustvo bilo presudno u njenom današnjem meču polufinala Otvorenog prvenstva Australije protiv Medison Kiz.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.