Senzacija, ali očekivana - najbolji tim Afrike ispao u grupi! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jan.2017, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senzacija, ali očekivana - najbolji tim Afrike ispao u grupi! (VIDEO)

Tunis lako dobio Zimbabve i zauzeo drugo mesto u grupi B, imamo prva dva četvrtfinalna para

Senzacija jeste, ali vrlo očekivana posle onakvog starta prvenstva! Prvi favorit na Kupu afričkih nacija i ekipa sa najvećim brojem zvezda - Alžir, eliminisana je u grupnoj fazi turnira! Pustinjeske lisice imale su šansu samo u slučaju da savladaju Senegal u 3. kolu grupe B, a da pritom Tunis izgubi od Zimbabvea, a kako se nijedno ni drugo nije dogodilo dalje je uz lidera Senegal - >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << što se znalo od ranije - plasirala selekcija iskusnog stručnjaka Henrika Kasperčaka.

Posle večerašnjih utakmica dobili smo i prva dva četvrtfinalna para. Kroz pet dana sastaće se Burkina Faso - Tunis (od 17.00), odnosno Senegal - Kamerun (od 20.00).



Predvođeni malim, lenjim čarobnjakom po imenu Jusef Msakni (ako niste imali priliku do sada da ga gledate obavezno to uradite u narednom meču - ukratko: genijalan tehničar, majstor driblinga koji u Evropu nije želeo samo zato što se prevuše trenira, a imao je ponude Liona i Porta), Tunišani su lako odradili ono što je bilo do njih i već posle prvih 45 minuta obezbedili plasman među osam najboljih ekipa Crnog kontinenta.

Na krilima Msaknijeve mašte i uz pomoć hladnokrvnih egzekutora Slitija, Kenisija i Kazrija (penal) Tunis je postigao četiri gola slabašnom Zimbabveu koji je utehu pronašao u dva nevažna gola za konačnih 2:4. Drugo poluvreme bilo je manje više samo puko odrađivanje posla...



Sa tih 4:1 u Libervilu posle prvog dela ono što je trebalo da bude derbi u "normalnim" okolnostima, izgubilo je svaku draž. Alžir je igrao za čast, a Senegalci se čuvali za ono što sledi jer su sa šest bodova iz prva dva kola već bili sigurni na prvo mestu. Rijad Marez samo je na momente pokazivao zašto je prošle sezone bio najbolji igrač jedne od najjačih liga na svetu. Ono što je on osmilio njegov klupski drug Islam Slimani pretvorio je u golove. Dva puta su Alžirici vodili, ali kada god bi Senegal dodao gas uspevao bi da izjednači. Prvo preko Diopa, a onda Muse Soua - 2:2. 

GRUPA B

Senegal - Alžir 2:2 (1:1)

/Diop 44, Sou 53 - Slimani 10, 52/

Zimbabve - Tunis 2:4 (1:4)

/Musona 42, Ndoro 58 - Sliti 10, Msakni 22, Kenisi 36, Kazri 45pen/

TABELA:

ČETVRTFINALE

Subota:

Senegal - Kamerun

Burkina Faso - Tunis

Nedelja:

C1 - D2

D1 - C2

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.