Izvor: Nezavisne Novine, 21.Feb.2017, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savinova zbog dopinga najvjerovatnije bez medalje

Ruskoj atletičarki Mariji Savinovoj mogla bi da bude oduzeta nagrada za najbolju evropsku atletičarku u 2011. godini zbog dopinga.

Predsjednik Evropske atletske unije Sven Arne Hansen rekao je da će biti razmotreno da li će Savinovoj biti oduzeta nagrada.

Sud za Sportsku arbitražu (CAS) u Lozani je 10. februara izbrisao sve rezultate koje je Savinova osvojila u trkama na 800 metara u 2011. godini.

Savinovu su snimili kada je navodno priznala >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da je koristila steroide, a CAS je naveo da njeni uzorci krvi od 2010. do 2013. godine ukazuju na doping.

Savinovoj su oduzete zlatna olimpijska medalja iz Londona 2012. godine i titula svjetskog prvaka iz 2011. godine.

Hansen je naveo da je taj slučaj "razočaravajuća potvrda da je povjerenje miliona navijača u atletiku i njene vrijednosti izdano".

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.