Savić: Bez pritiska do cilja

Izvor: N1 televizija, 31.Maj.2016, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savić: Bez pritiska do cilja

Počela je operacija Rio. Vaterpolisti Srbije koji sun a šest uzastopnih velikih takmičenja osvojili šest zlatnih medalja imaju dva velika takmičenja ove sezone. Finalni turnir Svetske lige i Olimpijske igre u Brazilu.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da će predstojeći finalni turnir Svetske lige nacionalnoj selekciji poslužiti za pripreme za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

“Sve smo isplanirali. Svetska liga će poslužiti kao >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i 2014. godine. Utakmice će biti u drugom planu. Ne treba nam pritisak i na tome ću posebno insistirati u početku rada. Naravno da ćemo pokušati da stignemo do zlata ali pritisak ne želim i molim Vas da nam pomognete na tom putu” rekao je Savić.

Na prvi deo priprema pozvani su: Gojko Pijetlović, Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov, Viktor Rašović, Strahinja Rašović, Miloš Ćuk, Dušan Mandić, Radomir Drašović, Sava Ranđelović, Nemanja Ubović, Nemanja Vico, Slobodan Nikić, Mateja Asanović, Dragoljub Rogač, Gavril Subotić, Draško Gogov i Nikola Jakšić. Na pripremama u Kragujevcu reprezentaciji će se priključiti: Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško Pijetlović, Živko Gocić, Milan Aleksić, Stevan Mitrović i Branislav Mitrović.

Savić je danas predstavio program rada reprezentacije u narednom periodu. Vaterpolisti Srbije će se od 6. do 12. juna pripremati u Beogradu sa selekcijom SAD, a nakon toga će, od 13. do 18. juna, boraviti u Kragujevcu. Finalni turnir Svetske lige održaće se od 19. do 27. juna u Kini, a Srbija je u grupi sa reprezentacijama SAD, Kine i Brazila.  Izabranici Dejana Savića će se potom pripremati u Kranju, od drugog do 10. jula, a od 13. jula će učestvovati na turniru u Boru zajedno sa selekcijama Crne Gore, Španije, Grčke, Italije, Japana, Brazila i Francuske.

Srbija će se do odlaska na Igre u Rio, koji je planiran za 30. jul, pripremati i sa reprezentacijama Mađarske i Italije.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.