Savezi i lige pozvani da isprobaju video tehonologiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2016, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savezi i lige pozvani da isprobaju video tehonologiju

Svetska fudbalska federacija (FIFA) organizovaće sledećeg meseca radionicu za sve zainteresovane saveze i lige koji žele da isprobaju video tehnologiju ponovljenih snimaka, saopšteno je danas.

Ovaj skup održaće se u Amsterdamu od 18. do 20. maja i to je jedan od ključnih koraka u ostvarivanju ambicioznog plana da se pregled snimaka koristi na Svetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji.

Holandski savez izabran je za domaćina zato što je održavao eksperimente od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 2013. godine u kojima su sudije imale pomoć video snimaka, iako to nije korišćeno u takmičarskim utakmicama.

Telo zaduženo za fudbalska pravila IFAB potvrdiće krajem maja u kojim takmičenjima će se obavljati testovi.

FIFA je saopštila da će dozvoliti eksperimentisanje onima koji žele da ih sprovode i finansiraju.

IFAB je ranije objavio da je pregledanje video snimaka ograničeno na odluke o tome da li je postignut gol, da li je penal dobro dosuđen, igrač isključen ili u slučaju pogrešne identifikacije igrača.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

FIFA poziva na isprobavanje video tehnologije

Izvor: B92, 22.Apr.2016

Svetska fudbalska federacija organizovaće u maju radionicu za sve zainteresovane saveze i lige koji žele da isprobaju video tehnologiju ponovljenih snimaka. Taj skup biće održan u Amsterdamu od 18. do 20. maja i to je jedan od ključnih koraka u ostvarivanju ambicioznog plana da se pregled snimaka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.