Šansa za Orliće! Vreme je da brani Rajković, na probi i Živković, Maksimović, Milinković Savić

Izvor: MozzartSport.com, 03.Avg.2015, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šansa za Orliće! Vreme je da brani Rajković, na probi i Živković, Maksimović, Milinković Savić

Šansa za Orliće! Vreme je da brani Rajković, na probi i Živković, Maksimović, Milinković Savić

Navijače često ponesu emocije, novinari traže čitanost, a samo retki uspevaju da objektivno sagledaju šanse i naprave jasnu razliku između mlađih kategorija i vrhunskog fudbala kakav se igra na seniorskom nivou. Ipak s obzirom na to da reprezentacija Srbije na tom nivou ne igra već neko vreme ta razlika i nije poput provalije pa selekotr Radovan Ćurčić najavljuje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << skore novine u nacionalnom timu. Pre svega u ligu mladih snaga, članova šampionske generacije Orlića sa Novog Zelanda.

Ipak, Ćurčić kaže da to ne treba shvatiti kao podmlađivanje igrača, jer ona već i jeste dovoljno mlada. Prosto pojedinci su pokazali da zaslužuju šansu da pokažu šta znaju.

Podmladili smo selekciju i više nego što treba jer većina igrača u timu su od 1991. do 1995. godišta. Ne bežim ja od toga da u vatru ubacim i nekog Orlića sa Novog Zelanda. Ali mogu da računam samo na one koji igraju i koji su u top-formi. Vreme je da brani i Rajković, da probamo Andriju Živkovića, Maksimovića ili Sergeja Milinković-Savića. Sve to opet moramo da uradimo planski. Za Srbiju moraju da igraju najbolji i oni koji mogu da donesu rezultat“, ističe Ćurčić, a prenose Večernje novosti.

Kad ako ne sad? Finiš kvalifikacija za Evropsko prvenstvo biće lišen rezultatskog značaja. Kvalifkacije za Svetsko prvenstvo 2018. u kojima će Srbija za rivale u Grupi D imati Vels, Austriju, Irsku, Gruziju  i Moldaviju već sada izbija u prvi plan.

Naša reprezentacija mora da nauči da pobeđuje. I to u kontinuitetu. Imaćemo pet kvalifikacionih utakmica u grupi za EVRO i još pet prijateljskih u novembru ove i maju sledeće godine. U tih 10 utakmica moramo da uigramo tim, psihološki ga pripremimo jer u sportu je rezultat sve. Jednostavno ga imaš ili nemaš. A mi ga u ovom času nemamo. Do prve utakmice sa Irskom u Beogradu moramo biti potpuno spremni“, kaže Ćurčić.

(FOTO: MN Press, Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.