San Antonio stavio Marjanovića na licitaciju

Izvor: B92, 29.Jun.2016, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

San Antonio stavio Marjanovića na licitaciju

San Antonio Sparsi ponudili su Bobanu Marjanoviću jednogodišnji ugovor, tzv. kvalifikacioni, sa primanjima od milion i po dolara.

Jedan od vodećih NBA analitičara Zak Lov otkrio je sumu koji tim iz Teksasa želi da ponudi srpskom centru, koji će u slučaju odbijanja ugovora postati delimično slobodan agent.

Ukoliko do toga dođe, preostali klubovi iz najjače lige sveta imali bi pravo da ga dovedu u svoje redove – ukoliko ponude i dolar više od Sparsa to će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se i dogoditi.

Jedini koji bi to mogao da spreči bio bi ponovo Greg Popović, tako što bi izjednačio najvišu ponudu za bivšeg igrača Crvene zvezde, pa bi Bobi onda ostao u Teksasu.

Sve bi trebalo da bude poznato najkasnije do 10. jula, do kada traje prelazni rok za slobodne i delimično slobodne agente.

S druge strane, potpisivanje bilo kakvog ugovora otklonilo bi sve dileme oko mogućeg nastupa na Olimpijskim igrama u Riju.

Naravno, najpre je potrebno da se Srbija kroz kvalifikacioni turnir u Beogradu izbori za tako nešto, na kome Marjanovića neće biti upravo zbog borbe za ugovor, a potom i da ga selektor Aleksandar Đorđević uvrsti na spisak putnika za Brazil.

Bobi je u NBA stigao kao MVP ligaškog dela Evrolige, a u prvoj sezoni prosečno je beležio 5,5 poena, 3,6 skokova, po 0,4 asistencije i blokade – za 9,4 minuta provedenih na parketu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Mamuze" rekle svoje, sada je sve na Bobiju!

Izvor: Sportske.net, 29.Jun.2016

Sparsi su poslali "kvalifikacionu ponudu", te će Marjanović među slobodne agente...Od prvog jula će srpski centar postati "ograničeni" slobodni agent...San Antonio Sparsi su Bobanu Marjanoviću ponudlili ugovor od 1,5 miliona dolara po sezoni...Marjanović će tu ponudu moći da prihvati, u tom...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.