Šampion sveta lansira novu zvezdu: Tata iz Gane, mama iz Maroka, ali najbrži strelac u istoriji Bundeslige debituje za Nemce (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 02.Okt.2014, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampion sveta lansira novu zvezdu: Tata iz Gane, mama iz Maroka, ali najbrži strelac u istoriji Bundeslige debituje za Nemce (VIDEO)

Krilni vezista Bajera iz Leverkuzena Karim Belarabi opčinio Joakima Leva koji će mu posle sjajnog starta sezone dati priliku na mečevima sa Poljskom i Republikom Irskom

Joakim Lev ima novog ljubimca. Selektor Nemačke pozvao je u reprezentaciju Karima Belarabija i bude li sve teklo po planu krilni vezista Bajera iz Leverkuzena će debitovati za Pancere već na mečevima kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2016. protiv Poljske (11. oktobra) i Republike Irske (14. oktobra).
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Belarabi je opčinio Leva na početku sezone, na ukupno 11 utakmica ke dao tri gola i asistirao za još pet, pa Lev smatra da bi njegove kreacije pred protivničkim golom mogle da donesu dodatnu vrednost državnom timu.

Zahvaljujući odličnim igrama za klub, Karim Belarabi je zaslužio šansu u reprezentaciji. Izuzetno je jak u situacijama „jedan na jedan“ i biće sjajna alternativa u našoj selekciji“, rekao je Lev, koji je pod zastavu, prvi put posle Mundijala, pozvao Škordana Mustafija (Valensija) i Maks Kruzea (Borusija Menhengladnah), dok su zbog povreda odsutni Bastijan Švajnštajger, Mario Gomez, Sami Kedira, Benedikt Hovedes i Marko Rojs.

Inače, Belarabi je dete iz mešovitog braka: otac mu je iz Gane, majka je Marokanka, zbog čega su čelnici fudbalskih saveza ove dve afričke države dve godine pokušavali na sve načine da ga nagovore da igra za jednu od njihovih reprezentacija. I nisu uspeli, jer je presudila želja igrača da brani boje Nemačke, s obzirom da je rođen u Berlinu i da je igrao za mlađe kategorije Pancera (četiri susreta za omaldinsku i pet za mladu reprezentaciju).



Ovaj 24-godišnji vezista je pažnju na sebe skrenuo prošle sezone, pošto ga je Bajer prosledio na pozajmicu u Ajntraht iz Braunšvajga. Iako je taj tim ispao iz Bundeslige, Belarabi je odigrao je 21 utakmicu, dao tri gola i izvadio povratnu kartu za Leverkuzen, gde je ove sezone eksplodirao. U Bundesligi je već dao dva gola (onaj protiv Borusije iz Dortmunda zvanično je najbrži u istoriji takmičenja, jer je pao posle samo devet sekundi), bio je precizan u kvalifikacijama za Ligu šampiona priotiv Kopenhagena, a na sve to je upisao i tri asistencije u prvenstvu i dve u Kupu Nemačke. I sve to sa pozicije krila, odakle Lev očekuje da šalje lopte ka Tomasu Mileru.



Inače, spisak Nemaca za oktobarske susrete kvalifikacija za EP izgleda ovako:

Golamni: Nojer, Vajdenfeler, Ciler;

Defanzivci: Boateng, Durm, Ginter, Humels, Mustafi, Rudiger, Rudi;

Vezisti: Draksler, Kros, Kramer, Ozil, Podolski, Širle, Belarabi;

Napadači: Miler, Gece, Kruze.

Inače, pogledajte kako je Belarabi igrao za Ajntraht iz Braunšvajga...



(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.