Šampion rastužio Bilbao: Grizman srušio Katedralu! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 21.Dec.2014, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampion rastužio Bilbao: Grizman srušio Katedralu! (VIDEO)

Doduše, dosta će se pričati o penalu koji je iscenirao Tijago na početku drugog poluvremena, posle kojeg je Atletiko poveo sa 2:1...

U prvih 15 kola nove sezone dugo osporavani Antoan Grizman postigao je svega dva pogotka u dresu Atletiko Madrida... Međutim, samo u meču sa starim poznanikom i ljutim rivalom, Atletik Bilbaom, francuski reprezentativac uspeo je da upiše het-trik i tako zatvori knjigu kritika, ali i rastuži Katedralu, za nastavak šampionske trke sa gigantima, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Barsom i Realom - 4:1.

A loše je počelo po aktuelnog šampiona! Domaćin je otvorio seriju golova na novom San Mamesu i u 13. minutu došao do pogotka preko Mikela Rika.

Ono što je Atletiko tražio tokom prvih 45 minuta, uspeo je da sprovede u delo za samo tridesetak sekundi u drugom delu! Posle izvedene lopte sa centra i sedam fenomenalnih dodavanja "na prvu", Grizman je na majstorski način iskoristio asistenciju Huanfrana sa desnog boka i glavom matirao Iraizoza, čime je otpočeo potop Baskijaca.

Nepunih sedam minuta kasnije desio se trenutak koji je definitivno prelomio dalji tok utakmice, a o kojem će se definitivno dosta pričati narednih dana. Naime, Mikel San Hoze imao je blagi kontakt sa Tijaga u svom kaznenom prostoru, a sudija Alehandro Hernandez nije oklevao ni jedne sekunde - pokazao je na belu tačku! A Raul Garsija je posle sigurne egzekucije doneo veliki preokret.

Pitanje pobednika definitivno je rešio heroj madridskog kluba, Antoan Grizman, posle odlične asistencije Gabija, te loše reakcije protivničke odbrane, nakon čega je nemoćni Iraizoz ponovo morao da vadi loptu iz mreže.

Ali, to nije bilo i poslednje što je bivši igrač Real Sosijedada, inače zakletog rivala Atletik Bilbaa, imao da kaže. U 81. minutu Francuz je stavio tačku i tako opalio još jedan vreo šamar u lice Baskijaca...

PRIMERA - 16. kolo:

Petak:

Selta - Almerija 0:1 (0:1)

/Hemed 17/  

Subota:

Barselona – Kordoba 5:0 (1:0)

/Pedro 2, Suarez 53, Pike 80, Mesi 82, 91/

Levante – Sosijedad 1:1 (0:0)

/Kanales 48 - Ivanšic 90+2/

Eibar – Valensija 0:1 (0:1)

/Alkaser 31/

Rajo Valjekano – Espanjol 1:3 (1:1)

/Baptistao 45 – Garsija 9, 95, Vaskez 76/

Nedelja:

Viljareal - La Korunja 3:0 (1:0)

/Džonatan dos Santos 10, Vijeto 68, 73/

Granada – Hetafe 1:1 (1:0)

/Kordoba 40 - Velaskez 78/

Elče – Malaga 1:2

Bilbao – Atletiko Madrid 1:3 (1:0)

/Riko 13 - Grizman 46, 73, Garsija 53 penal/

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.