Šahtjoru derbi, titula sada blizu

Izvor: B92, 07.Apr.2012, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šahtjoru derbi, titula sada blizu

Četiri kola pre kraja ukrajinskog šampionata Šahtjor i Dinamo iz Kijeva su izjednačeni po broju bodova.

Na 'Donbas Areni' u Donjecku Šahtjor je slavio u velikom derbiju rezultatom 2:0 a golove su postigli Brazilci Aleks Tešeira u 55. i Vilijan u 81. minutu.

Do 55. minuta golova nije bilo iako su Kijevljani od 42. minuta igrali bez isključenog Garmaša.

Reprezentativac Srbije Miloš Ninković presedeo je meč na klupi, a postavljen je i novi rekord stadiona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (53.207 gledalaca).

Posle 26 kola ukrajinskog prvensta Šahtjor i Dinamo imaju po 67 bodova, ekipa iz Donjecka ima bolju gol razliku (za 12) i bolji skor u medjusobnim duelima (0:0, 2:0).

Dinamo je vodio u većem delu sezone a ekipa Rinata Ahmetova i trenera Mirčee Lučeskua na dobrom je putu da osvoji treću titulu u nizu, šestu u poslednjih osam godina.

Šahtjor će igrati i u četvrtfinalu Kupa Ukrajine, a u prethodnoj rundi klub iz Donjecka eliminisao je upravo Dinamo iz Kijeva.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukrajina: Šahtjoru pripao derbi, titula na vidiku

Izvor: Sportal.rs, 08.Apr.2012, 13:21

Fudbaleri Šahtjora pobedili su Dinamo iz Kijeva - 2:0 u 26. kolu ukrajinskog šampionata i zaseli na prvo mesto na tabeli.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.