Sahranjen Kemal Monteno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2015, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjen Kemal Monteno

Velikan muzičke scene Kemal Monteno, koji je prošle nedelje preminuo u Zagrebu u 67. godini, sahranjen je danas u Sarajevu.

Na gradskom groblju "Bare", gde od danas počiva u aleji velikana, Montena je ispratilo, pored članova porodice, više od dve hiljade prijatelja i onih koji su jednostavno voleli njegove pesme.

Sahrani muzičara prisustvovalo je i mnogo njegovih prijatelja i kolega iz Hrvatske i Srbije.

"Bio si heroj koji se ne predaje. Tvoja muzika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << greje naša srca i duše", kazao je opraštajući se od svog dugogodišnjeg prijatelja glumac Rade Šerbedžija, koji je recitovao i stihove Montenove pesme "Dušo moja".

Kovčeg, na kojem nije bilo verskih obeležja, spušten je u grobnicu uz zvuke pesme "Sarajevo, ljubavi moja".

Prethodno je održana komemoracija u prepunom sarajevskom Narodnom pozorištu gde su se Montenovi prijatelji i poštovaoci od njega oprostili dirljivim rečima podsećajući na sve što je dao muzici.

Scena je bila prekrivena ružama i njegovom crvenom gitarom od koje se nije odvajao, a dvorana premala za sve one koji su želeli da mu odaju poslednju počast,preneli su mediji u regionu.

Komemoracija je završena desetominutnim aplauzom preminulom velikanu muzičke scene omiljenom u svim zemljama nekadašnje Jugoslavije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sahranjen Kemal Monteno

Izvor: B92, 28.Jan.2015

Velikan muzičke scene Kemal Monteno, koji je prošle nedelje preminuo u Zagrebu u 67. godini, sahranjen je danas u Sarajevu...Na gradskom groblju "Bare", gde od danas počiva u aleji velikana, Montena je ispratilo, pored članova porodice, više od dve hiljade prijatelja i onih koji su voleli njegove...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.