SRBIJI PET MEDALJA NA EYOF: Dominacija mladih sportista!

Izvor: Kurir, 31.Jul.2015, 06:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJI PET MEDALJA NA EYOF: Dominacija mladih sportista!

Naši sportisti ostvaruju odlične rezultate na Evropskom festivalu mladih u Tbilisiju, a zasad sa po dva odličja prednjače atletičari Tamara Mićević i Elzan Bibić

Evropski festival mladih u Tbilisiju (Gruzija) privodi se kraju, a dan pre završetka takmičenja u devet sportova srpski tim može da se pohvali odličnim ostvarenjima.

Još samo malo odbojkašice srbije idu ka medalji

NA PUTU DO VELIKOG FINALA OSTALE SU SAMO ITALIJANKE >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Odbojkašice Srbije igraće danas polufinalni meč sa Italijom. Nakon tri ubedljive pobede u prvom delu takmičenja, Srpkinje su obezbedile borbe za medalju, a trener Jovo Caković očekuje veliku borbu i kvalitetnu odbojku.

- Čestitam mojim devojkama na prvom mestu u grupi. Odgledao sam utakmicu reprezentacija Rusije i Italije. Sve pohvale za igru Italijanki. Igraju taktički dobro i disciplinovano. Smatram da će taj meč između nas i Italije biti zanimljiv i stvarno veoma dobro i neizvesno polufinale. Gajimo sličan model igre, ali nadam se i verujem u dobar rezultat - rekao je Caković, dok je naša reprezentativka Anja Ašonja dodala:

- Srećna sam i zadovoljna. Očekuje nas utakmica s Italijankama. One su dobra ekipa. Biće sigurno gusta utakmica, ali nadamo se pobedi i ulasku u finale.

Žurka i torte za osvajače medalja

SPORTISTI BACALI EL BIBA

Najuspešniji srpski sportista na EYOF Elzan Bibić, koga zovu El Bibo, njegova koleginica po sportu Tamara Mićević i džudistkinja Nadežda Petrović bili su glavne zvezde našeg tima. Na ime pet osvojenih medalja dobili su torte koje su konzumirane cela dva dana, a u njihovu čast priređena je i specijalna proslava koja se pretvorila u pravu žurku. Opušteno i veselo, onako kako samo mladi to umeju, naši sportisti su uživali u dobroj zabavi.

- Mi smo krenuli, vi nastavite - poručio je El Bibo, dok su ga kolege držale na rukama i bacale uvis, kao pravog šampiona. Što već jeste, a ne sumnjamo da će biti i u budućnost.

Sjajna organizacija

DESETKA ZA DOMAĆINE

Učesnici Evropskog festivala mladih u Tbilisiju slažu se u oceni da je sve organizovano na veoma visokom nivou. Domaćini su se maksimalno potrudili, a na svakom koraku primetno je i da su ulaganja bila velika. Smeštaj je bolji nego što je bio na prethodnim EYOF, a sagrađeni su novi objekti za odbojku, gimnastiku, plivanje, tenis, rukomet, atletiku, kao i za olimpijsko selo. U fan-zoni svakodnevno se održavaju koncerti, a više od 2.000 volontera non-stop je na usluzi svim učesnicima takmičenja i službenim gostima Tbilisija.

Biciklizam

VELJKU STOJNIĆU IZMAKLA BRONZA

Mladi srpski biciklista Veljko Stojnić zauzeo je četvrto mesto u trci na hronometar na EYOF. Stojniću je medalja „pobegla“ za 34 stotinke, ali je njegovo ostvarenje bilo vrhunsko.

- Ovo što je Veljko uradio jedan je od najvećih uspeha našeg biciklizma u kadetskoj kategoriji, a centimetri su ga delili od medalje - rekao je selektor Marko Sudarić.

Dodatni motiv

SPORTISTI PRATE NAŠE MEDIJE

Na zanimljivu ideju došli su naši mladi sportisti u Tbilisiju, pa im nije bilo teško i da je realizuju. Naime, svakodnevno se prate izveštaji srpskih medija o rezultatima koje sportisti postižu na EYOF, pa se pronađeni tekstovi štampaju i kače na pano određen isključivo za srpske medije. Pod radnim naslovom „Šta pišu o nama...“ naša deca kače objavljene tekstove i, nije isključeno, pronalaze dodatni motiv.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.