SNUKER: Guld osvojio prvu rangirajuću titulu u karijeri (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 08.Feb.2016, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNUKER: Guld osvojio prvu rangirajuću titulu u karijeri (VIDEO)

Martin Guld pobednik je popularnog turnira “Džerman Masters” koji je održan u Berlinu.

On je do svoje prve rangirajuće titule u karijeri stigao trijumfom u finalnom susretu nad mladim Belgijancem Lukom Breselom, rezultatom 9:5 u odigranim frejmovima. Na putu do trofeja i čeka na 80 hiljada evra savladao je i veličine ovog sporta Marka Vilijamsa i Džada Trampa.
– Sjajno je skinuti teret sa leđa i osvojiti prvu veliku titulu. Mučio sam se na početku meča, osećao >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << pritisak, ali uspeo sam da se izborim sa njim. Neverovatan je osećaj kada stigneš do cilja koji si zacrtao, rekao je Guld za “Vrld Snuker’.
"It's going to take a while to sink in."
REACTION | @GouldyBalls147 wins 1st ranking title at the #GermanMasters! https://t.co/tsvwLlJLE2
— World Snooker (@WorldSnooker1) February 7, 2016

34-godišnji Englez napravio je pomak i na listi najboljih igrača snukera skokom sa 20. na 15. poziciju. Guld je tako sebi otvorio mogućnost da direktno nastupi na Svetskom prvenstvu u Šefildu u aprilu mesecu. Naime, prvih 16 igrača na listi izbegavaju da igraju veoma teška tri kruga kvalifikacija.
Luka Bresel, koji zbog poraza nije postao prvi evropski igrač van Velike Britanije i Republike Irske sa rangirajućom titulom, plasmanom u finale napredovao je do pozicije 28.

Pripremio: Miloš Ristanović

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.