SKENER: Kako igraju rivali Orlića? Španska armada, portugalski bombarder i braća Babunski (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 30.Mar.2017, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKENER: Kako igraju rivali Orlića? Španska armada, portugalski bombarder i braća Babunski (VIDEO)

Protivnici Srbije u odličnoj formi, zabeležili šest pobeda u šest utakmica prethodne nedelje, pogledajte s kim su igrali i u kojim sastavima…

Mladu reprezentaciju Srbije narednog juna očekuje EP u Poljskoj na kojoj će zlatna generacija našeg fudbala imati priliku da u velikom stilu stavi tačku na staž u mlađim kategorijama. Orlići su do sada u omladinskoj kategoriji osvojili evropsko i svetsko zlato i sada ova generacija ima poslednju priliku za još jedan uspeh pre >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << definitvnog prelaska u seniore.

Ali u Poljskoj ih ne očekuje nimalo lak zadatak. Podsetimo, Srbija je u grupi sa Španijom, Portugalijom i Makedonijom. Prvo dvoje spadaju među favorite za titulu, a Makedonci nikada nisu imali ovakvu generaciju i predstavljaju nagaznu minu.

Koliko nas ozbiljni protivnici očekuju, govore i rezultati koje su ostvarili tokom reprezentativne pauze iza nas. Svi su upisali po dve pobede, dok je Srbija zabeležila pobedu nad Švedskom i poraz u Slovačkoj sa novim selektorom Nenadom Lalatovićem.

Poput našeg novog startega, i njegove kolege su iskoristile prijateljske utakmice da testraju neka novima imena. Reklo bi se da su uspešno odradili te misije.

Španci su u četvrtak pobedili Dansku na svom terenu sa 3:1, dok su tri dana kasnije savladali Italiju u Rimu sa 2:1.

Pred oko 25.000 gledalaca u Mursiji, a selektor Albert Selades je iskoristio prliku da eksperimentiše pošto nije računao na kapitena Deulofeua koji je prekomandovan u A tim, ali ni na prvog golmana Kepu, štopera Valjeha, vezistu Olivera Toresa, napadača El Hadadija koji je van forme… Priliku da debituju dobili su defanzivci Odriozola (Reala Sosijedad) i Alvarez (Atletik Bilbao).

Španija je igrala u sledećem sastavu:

Pau Lopez - Odriozola, Alvarez (od 86. Mere), Gonzales, Gaja (od 69. Kastro) - Merino (od 69. Ljorente), Kamarasa (od 60. Njigez), Sebaljos - Asensio, Ojarzabal (od 60. Denis Suarez) - Majoral (od 60. Injaki Vilijams).

Danci su poveli golom Seltinog napadača Hjulsagera u 12. minutu, ali je usledio preokret Furije. Dortmundov vezista Mikel Merino je izjednačio u 22. minutu udarcem glavom nakon kornera Asensija, da bi Selades u drugom poluvremenu dodao gas i uveo sa klupe nosioce poput Kastra (Selta), Njigeza (Atletiko), Suareza (Barselona) i Vilijamsa (Bilbao). Upravo je Saul Njigez udarcem glavom krunisao lepu akciju domaćina i centaršut Odriozole. Tačku je stavio Denis Suarez posle kontre i još jedne asistencije debitanta Odriozole. Bek Sosijedada je za Španiju najveći profit ove utakmice.

Tri dana kasnije, Španci su gostovali u Rimu i savladali još jednog učesnika EP - Italiju. Rezultatom 2:1. Doduše, Azurini su bili lišeni usluga nekih bitnih igrača koji su prekomandovani u A tim, poput Galjardinija, Petanje, Romanjolija... Selades je izveo jači sastav nego protiv Danske, opet u formaciji 4-3-2-1. Praktično najjači koji je imao. Španci su pitanje pobednika rešili sa dva gola u intervalu od 34. do 38. minuta. Prethodno su Italijani propustili dve dobre šanse. U 24. minutu je Saul Njigez prihvatio otpadak posle šuta Suareza i pretvorio ga u gol, a četiri minuta kasnije je Realov napadač na privremenom radu u Volfzburgu, Borha Majoral pogodio glavom posle kornera Asensija i greške odbrane Italijana. Kasnije su Injaki i Suarez propustili prilike za 3:0, da bi Pelegrini udarcem glavom sredinom drugog poluvremena spasao čast domaćina.

Španija je igrala u sledećem sastavu:

Pau Lopez - Beljerin, Alvarez (od 54. Gonzales), Mere, Kastro - Ljorente, Njigez, Suarez - Asensio, (od 86. Odriozola), Injaki Vilijams (od 86. Ojerzabal) -  Majoral (od 75. Sebaljos).



Portugalija je 24. marta igrala u Koimbri protiv Norveške koju su naši Orlići izbacili u baražu za EP. I pobedila 3:1. Selektor Rui Žorž je izveo skoro najjači sastav. S tim što u sastavu nije bilo Žoaoa Kansela, Andrea Silve, Želsona Martinsa, Renata Sančeza, Bernarda Silva i golmana Bruna Varele koji su bili deo A tima. A nije igrao ni Pari Sen Žermenov 30.000.000 evra plaćeni Gonsalo Guedeš. Ali Portugalci i bez svih njih imaju strašan sastav. Norvežane su rutinski savladali 3:1.

Posle nekoliko šansi, Norvežane je načeo cenatrfor Pasijensija iz penala u 44. minutu koji je prethodno sam iznudio. Potom je Benfikin defanzivac Nelson Semedo pogodio glavom posle kornera Fernandeša u 59. minutu. Tornsbi je smanjio na 1:2 u 76. minutu posle prekida, da bi Portugalci stavili tačku još jednim golom glavom. Ovoga puta Diogo Žota posle dubinske lopte Karvalja i slabe reakcije odbrane gostiju.

Portugalija je igrala u sledećem sastavu:

Migel Silva - Fonseka (od 61. Rebošo), Edgar Ie (od 79. Figeredo), Semedo (od 79. Duarte), Rodrigeš (od 79. Mata), Ramos (od 46. Neves), Orta (od 46. Karvaljo), Roni Lopeš (od 46. Žota) - Medeiroš (od 46. Mane) Bruma (od 46. Bruno Fernandeš), Pasijensija (od 46. Podens).



Četiri dana kasnije, Portugalci su gostovali u Štutgartu i minimalnom pobedom savladali Nemce koji su jedni od favorita na predstojećem EP. Selektor Rui Žorž je promenio golmana i ofanzivnu liniju u odnosu na meč sa Norvežanima. Pobednika je rešio spektakularan volej kapitena Bruna Fernandeša u 25. minutu. Karvaljo je izveo korner i nabacio loptu na 25 metara gde je Fernandeš uhvatio strašan volej i postigao evrogol. Imali su Portugalci još prilika da ubedljivije trijumfuju i billi su bolji rival od Nemaca koji su najbolju šansu propustili tek u 88. minutu kada je Filip promašio izjednačenje.

Portugalci su igali u sledećem sastavu:

Žoel Pereira - Fonseka, Edgar Ie, Semedo, Rodrigues - Neves (od 74. Medeiroš), Bruno Fernandeš, Žoao Karvaljo (od 64. Ramos) - Podens (od 64. Pasijensija), Žota (od 46. Orta), Mane (od 46. Lopeš).



Makedonci su u petak igali prijateljsku utakmicu protiv Crne Gore u Skoplju i pobedili su sa 2:0. Ali u toj utakmici nije bilo nosilaca igre iz prethodnih kvalifikacija koji su priključeni A selekciji za duel sa Lihtenštajnom. U seniorskom timu su bili golman Aleksovski, defanzivac Velkoski, vezisti Nikolov, Babunski i Đorđev, kao i napadač Radeski. Velkoski i Nikolov su se našli u prvoj postavi A selekcije protiv Lihtenštajna, vezisti David Babunski i Đorđev su ušli sa klupe, dok golman Aleksovski i napadač Radeski nisu dobili šansu. Priključen je bio i defanzivac Bejtulaj, ali on zbog povrede nije mogao da se stavi na raspolaganje selektoru.

Bez tih bitnih igrača, selektor Mileski je iskoristio šansu da protiv Crnogoraca pruži šansu nekim igračima rođenim 1996, 1997. godine i kasnije, koji će u sledećim kvalifikacijama biti okosnice mlade selekcije. Neki od njih su zadovoljili, a posebno se istakao vezista Elif Elmaz rođen 1999. godine. On je doveo Makedonce u vođstvo posle pola sata igre na asistenciju Dorijana Babunskog. Mlađi od braće Babunski je bio najzapaženiji pojedinac meča i u nekoliko navrata je bio blizu gola. Konačan ishod je postavio Češmedžijev sa bele tačke 15 minuta pre kraja iz penala koji je iznudio Kostadinov.

Makedonija je igrala u sledećem sastavu:

Mujović - Popzlatanov (od 83. Zdravkovski), Simovski, Češmedžiev, Amanović (od 60. Atanasovski) - Totre (od 60. Demir),  Elmaz (od 69. Stojanovski), Kuleski (od 69. Jevtoski), Do. Babunski (od 60. Selmani), Kostadinov (od 83. Alomerović), Petkovski (od 69. Abaz).



Kada su se posle Lihtenštajna priključili i igrači iz A tima, Makedonci su u utorak odigrali prijateljski meč protiv Bugarske i slavili su 1:0. Može se reći da je to bio najjači sastav mlade reprezentacije Makedonije. Treba pomenuti da je selektor Mileski zadovoljan izdanjem mlađih igrača protiv Crne Gore, njih šestoricu priključio ekipi i za duel protiv Bugarske.

Makedonci su u prvom poluvremenu razbili Bugare, igralo se samo na polovini gostiju, a u centru pažnje su bili kapiten David Babunski i napadač Radeski. Bivši vezista Zvezde je kreirao sve napade Makedonaca i u nekoliko navrata spojio sa golom Radeskog, ali se ovaj ispromašivao. Imao je Babunski i solo pokušaje, ali nije zatresao mrežu.

Konačno, inicijativa Makedonaca je krunisana golom Radeskog u 43. minutu posle lepe asistencije Đorđeva. Makedonci su nastavili da dominiraju, Bugari skoro da nisu imali šansu, a najbolju šansu za 2:0 je propustio rezervista Petkovski koji je u 86. minutu promašio penal.

Makedonija je igrala u sledećem sastavu:

Aleksovski (od 45. Šiškovski) - Zajkov, Velkovski (od 60. Musliu), Demiri, Murati - Nikolov (od 45. Kostadinov), Da. Babunski (od 72. Popzlatanov), Avramovski (od 45. Kuleski), Đorđev (od 60. Petkovski) - Angelov (od 72. Elmas), Radeski (od 60. Pivkovski).



(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.