SKD: Solidarnost sa Društvom književnika Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2016, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKD: Solidarnost sa Društvom književnika Vojvodine

Srpsko književno društvo oštro je danas osudilo odluku Privrednog suda u Novom Sadu da zbog duga koje potražuje JP "Poslovni prostor", nasilno iseli Društvo književnika Vojvodine iz prostorija koje koriste već 15 godina.

U saopštenju SKD-a se podseća da su čelnici grada upoznati sa situacijom u kojoj se našlo DKV i još početkom godine najavljivali su da će pokušati da pronađu rešenje tog problema.

Srpsko književno društvo izrazilo je solidarnost sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Društvom književnika Vojvodine i uputilo zahtev nadležnim institucijama da reaguju profesionalno i spreče dalje uništavanje srpske kulture.

DKV će se danas iseliti iz svojih prostorija prema nalogu Privrednog suda u Novom Sadu, a po tužbi JP "Poslovni prostor" zbog duga koji, prema rečima potpredsednika DKV-a Jovana Zivlaka, iznosi 300.000 dinara, a sa kamatama 700.000 dinara.

Zivlak je juče na konferenciji za novinare rekao, kako prenose mediji, da su populističke tvrdnje da DKV želi da živi na teret drugih i istakao da to društvo sa statusom reprezentativnog udruženja ima pravo da koristi sredstva iz budžeta za tekuće troškove, a da im je to godinama osporavano u Novom Sadu.

"Tobože nismo novosadsko udruženje, a 70 posto nas je iz ove sredine i 80 posto našeg programa se tu realizuje, tako da je ta primedba apsurdna", naglasio je Zivlak.

UO DKV je juče usvojio ostavku predsednika Nikole Strajnića, podnetu bez obrazloženja.

Zivlak smatra, kako piše "Politika", da je Strajnićeva ostavka posledica "njegovog neuspešnog napora da nađe rešenje za problem duga i prostora DKV-a koji traje već sedam-osam godina".

DKV traži da se dugoročno reši njihov status i da imaju na raspolaganju odgovarajuće prostorije, kao i da se pokrene rešavanje problema svih reprezentativnih udruženja u Novom Sadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SKANDAL U NOVOM SADU: Evropska prestonica kulture izbacuje pisce na ulicu!

Izvor: Kurir, 09.Dec.2016, 02:25

...Društvo književnika Vojvodine mora da se iseli iz prostorija u Ulici braće Ribnikar 5 u Novom Sadu zbog duga od 700000 dinara za zakupninu, od čega je osnovni dug oko 200000, a ostatak su kamate koje su u međuvremenu dostigle astronomsku visinu..Ovo je, inače, četvrti put u poslednje tri godine...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.