ŠID: Savet za bezbednost o migrantima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2016, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠID: Savet za bezbednost o migrantima

U Šidu se sastao Savet za bezbednost, kojem su prisustvovali predstavnici svih relevantnih službi koje brinu za bezbednost građana u svetlu novonastale situacije sa migrantima koji borave na području šidske opštine u tri prihvatna centra. Lokalna vlast učiniće sve da bezbednost građana šidske opštine ni na koji način ne bude dovedena u pitanje.

Broj migranata koji boravi u tri prihvatna centra na području opštine prešao je 900. Kako bi se sprečile inc

identne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << situacije, kojih je do sada je zabeleženo nekoliko, formirana je radna operativna grupa koju čine predstavnici svih relevantnih službi koje se bave bezbednošću građana. Cilj ovih službi je podizanje sigurnosti na viši nivo.

Human odnos prema migranatima neće se menjati niti će im na bilo koji način biti ograničena sloboda kretanja. Lokalna vlast insistira isključivo na poštovanju kućnog reda u prihvatnim centrima.

Nakon nekoliko incidentnih situacija građani strahuju za ličnu i bezbednost imovine, a kao rešenje problema predlažu upravo poštovanje kućnog reda i evidenciju kretanja migranata.

Lokalna vlast će učiniti sve kako bi se povećala bezbednost građana koja ni u slučaju povećanja broja migranata neće biti dovedena u pitanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.