SEHA: Vardar i Meškov u finalu

Izvor: B92, 12.Apr.2014, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEHA: Vardar i Meškov u finalu

U finalu Fajnal-fora regionalne rukometne SEHA lige u Novom Sadu igraće skopski Vardar i Meškov iz Bresta.

Makedonci su u prvom polufinalu bili ubedljivi protiv Zagreba sa 30:22, dok su Belorusi posle sedam rundi sedmeraca savladali slovački Tartan 31:30 (26:26 u regularnom delu meča).

Finalni meč Fajnal-fora SEHA lige između Vardara i Meškova igra se u nedelju u Novom Sadu od 18:30 u ali SPENS.

Vardar je lako nadigrao Zagrepčane pred oko 2.500 gledalaca u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Spensu. Na golu je blistao Strahinja Milić sa 12 odbrana, dok je napad predvodio Igor Karačić sa 8 golova.

Već u 20. minutu bilo je šest golova razlike u korist tima iz Skoplja, Zagreb je smanjio na -2 finišu poluvremena, ali je već u 35. minutu bilo novih +6.

Zagrepčani su imali aktivan rezultat do 45. minuta (19:17), ali su onda Makedonci preko Rakovića otišli na 22:17 i prelomili meč.

U belorusko-slovačkom duelu pred oko 1.500 navijača viđeno je čak 20 izjednačenja.

Tartan je imao šansu da pobedi napadom sa igračem više u poslednjem minutu, ali su Slovaci napravili grešku u koracima. Usledio je kontranapad Belorusa koji prave faul.

Pobednika su rešili sedmerci, a tek odbanom Ivana Pešića šuta Tomaša Urbana u sedmoj seriji Meškov je otišao u finale.

Meškov je do pobede predvodio Robert Markotić sa šest golova, dok su Urban i Kristopans dali po 7 za Tartan.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.