SDS: Niko nema pravo da osporava bilo čiju kandidaturu

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2014, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Niko nema pravo da osporava bilo čiju kandidaturu

BANJALUKA - Srpska demokratska stranka /SDS/ saopštila je danas da "odbacuje sve insinuacije" RTRS-a, Novinske agencije Republike Srpske "Srna" i "Glasa Srpske" o "bilo kakvoj umiješanosti u navodne malverzacije oko kandidata za predsjednika Srpske".

SDS ističe da kandidati za funkciju predsjednika Republike Srpske mogu biti svi građani Srpske koji ispune zakonom propisane uslove i da je za provjeru tih uslova zadužena Centralna izborna komisija.

"Prilikom svih prethodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << izbora su se prijavljivali razni kandidati koji su bili široj javnosti nepoznati. Motivi zbog kojih se prijavljuju kandidati su različiti i niko nema pravo da osporava bilo čiju kandidaturu koja je izvršena u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju SDS-a.

SDS navodi da će sve učiniti da "ovaj put spriječi evidentnu izbornu krađu SNSD-a, kao što je to bilo na izborima 2012, kada je bilo 9.500 nevažećih listića u Banjaluci ili oko 11 odsto svih birača koji su izašli na glasanje".

"Smatramo da treba mijenjati izborni zakon BiH s ciljem onemogućavanja zloupotrebe kandidatura i izbornih krađa kao što to vladajući SNSD godinama radi", navodi SDS i poziva građane da 12. oktobra izađu na izbore i tako daju svoj doprinos promjenama u Srpskoj.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.